• Lorem ipsum

Groeipijn bij kinderen

23 Dec 2020
door Groeipijnspecialist.nl

Groeipijn bij kinderen

Groeipijn bij kinderen is enorm vervelend, niet alleen voor het kind maar ook voor de ouders. Zij zien hun kind in pijn en dat is wel het laatste wat je als ouder wil zien. Het is veelvoorkomend dat kinderen last krijgen van groeipijn, met name tijdens een groeispurt. Groeipijn heeft nog vele andere oorzaken.

Verlichting van groeipijn bij kinderen

Om groeipijn voor ouders en kinderen dragelijker te maken hebben wij een aantaltips samengesteld die bij zouden kunnen dragen aan het verlichten en ondersteunen van de pijn. Probeer niks te forceren en maak je pijn bespreekbaar bij de mensen die je vertrouwt. Verder is het belangrijk om spieren flexibel te houden door rekoefeningen te doen en over je spieren te wrijven om de bloedsomloop te stimuleren. Ook kan het gebruik van Oscon softgels(aanrader) helpen. De voedingssupplementen kunnen bijdragen aan het verlichten en het ondersteunen van de klachten die een kind met groeipijn ervaart. Daarnaast zijn de supplementen samengesteld met het gebruik van natuurlijke producten, waardoor ze niet schadelijk zijn.

Op welke leeftijd krijgen kinderen groeipijn?

Rond de 20% à 30% van alle kinderen krijgt wel eens te maken met groeipijn. Wel is het zo dat het ene kind het heftiger ervaart dan het andere kind. Binnen alle leeftijdsgroepen dat het kind passeert zijn er gevallen van groeipijn bekend. Dit zijn dus bij peuters, kleuters, kinderen (tussen de 6 en 11 jaar oud) en pubers.

Jammer genoeg is het ook niet het geval dat als je eenmaal één keer groeipijn hebt gehad als kleuter, dat je het dan niet opnieuw zou kunnen krijgen tijdens je pubertijd. Elk lichaam is anders en het is ook van belang dat ieder kind als individu wordt gezien. Dit is ook wel zo logisch, want ieder kind groeit op zijn eigen manier en ook op zijn eigen snelheid.

Groeipijn bij kinderen erfelijk?

Online is een veelgestelde vraag of groeipijn bij kinderen erfelijk is? Hier is veel informatie over te vinden en er is ook zeker nog het laatste woord niet over geschreven. Wat we wel kunnen stellen is dat lange ouders vaker lange kinderen krijgen. Het is dan ook aannemelijk dat personen die meer in de lengte zijn gegroeid een grotere kans hebben gehad op groeipijn, dan personen die een gemiddelde of kleinere lengte hebben. Alhoewel er nog niet met zekerheid kan worden geconstateerd of groeipijn erfelijk is, maakt dat in principe ook niet uit. Als je er last van hebt wil je er graag zo snel mogelijk van af.

Gevolgen van groeipijn bij kinderen?

Een gevolg van groeipijn is dat wanneer de pijn op zijn heftigst is, het strekken van de benen als erg pijnlijk wordt ervaren. Vaak gaat dit gevoel gepaard met een warm en ontstoken gevoel. Moeilijk kunnen lopen van de pijn komt dan ook geregeld voor. Dit maakt het voor kinderen dan ook bijna onmogelijk om te kunnen sporten met leeftijdsgenoten. Een ander gevolg is slapeloze nachten, doordat botten ’s nachts het snelst groeien.

Hoe groeipijn voor een kind voelt, zal je natuurlijk nooit helemaal weten. Hopelijk heeft deze blog wel geholpen en je een beter beeld kunnen geven. Voor meer blogs over groeipijn, kun je verder lezen.

Meer artikelen:

- Groeipijn bij kinderen

- Groeipijn knie

- Middel tegen groeipijn

- Groeipijn bij volwassenen

- Alle artikelen over groeipijn

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »