• Lorem ipsum

Groeipijn bij volwassenen

22 Dec 2020
door Groeipijnspecialist.nl

Groeipijn bij volwassenen

Groeipijn komt over het algemeen voor bij kinderen en pubers, maar het is ook mogelijk bij volwassenen. Op verschillende plekken in het lichaam kun je groeipijn voelen. Denk hierbij onder andere aan de ribben, knieholtes en rug.

Veelal wordt groeipijn omschreven als pijnlijk en vervelend. Dit vanwege de kortdurende pijnscheuten die op dagelijkse basis herhaaldelijk voor kunnen komen. Herken jij jezelf hierin en wil je weten wat het veroorzaakt of wat je ertegen kunt doen. Lees dan snel verder.

Wat veroorzaakt groeipijn bij volwassenen?

Mensen stoppen over het algemeen met groeien een paar jaar nadat ze de puberteit hebben doorgemaakt. Voor meisjes is dit meestal rond de leeftijd dat ze 14 of 15 jaar oud zijn. Voor jongens is dit veelal op een latere leeftijd, hierbij kun je denken aan een leeftijd van rond de 16 jaar. Je kunt echter ook groeipijn symptomen blijven krijgen die erg lijken op groeipijn, zelfs in je volwassenen jaren. Over het algemeen zijn de oorzaken van groeipijn uiteenlopend. Als het gaat om groeipijn bij volwassenen staat een toenemende pijnsensatie centraal. Bij vertraagde spierpijn, reumatoïde artritis en artrose komen gelijkmatige symptomen voor als groeipijn bij volwassenen. Hierbij kun je denken aan de volgende symptomen:

- Zwakheid;

- Stijfheid;

- Verminderd bewegingsbereik;

- Pijn en zwellingen in de gewrichten.

Verlichting groeipijn bij volwassenen

Veelal komt groeipijn spontaan opzetten en gaat dit ook vanzelf weer over, echter je kunt ook belemmerd worden in je dagelijkse bezigheden. Wij kunnen ons goed voorstellen dat je wil weten wat je kunt doen tegen groeipijn. Eén van de dingen die kan helpen tegen groeipijn is het creëren van warmte door over de spieren heen te wrijven. Lukt dit niet goed bij jezelf dan biedt een fysiotherapeut wellicht uitkomst. Iets anders dat kan helpen is om de spieren geleidelijk langer te maken door het uitvoeren van rekoefeningen.

Verder is er een product dat wij samen met vele anderen wereldwijd als behulpzaam ervaren. Het gaat dan om de Oscon voedingssupplementen. Deze supplementen worden wereldwijd gebruikt door mensen met groeipijn. Het tweemaal daags innemen van deze supplementen kan ondersteunen aan pijnverlichting. Daarnaast zijn de supplementen veilig in gebruik en samengesteld met natuurlijke ingrediënten. Voor meer informatie over groeipijn en andere tips raden wij onze andere blogs aan.

Groeipijn volwassenen voorkomen?

Het voorkomen van groeipijn is lastig. Bij zowel kinderen als volwassenen. Het is niet iets wat je van te voren bedenkt: "Hey, wie weet krijg ik op mijn 20ste nog groeipijn. Laat ik dit eens voorkomen". Het is ook absoluut niet iets om je van te voren zorgen over te maken.

Op het moment dat je er last van hebt is het zaak om in actie te komen. Als je er graag vanaf wilt natuurlijk. Voel je niet verplicht! Waar groeipijn & volwassenen meestal samenkomen is op het gebied van klachten bij één of meer van de kinderen. Echter is het belangrijk als ouder om jezelf nooit te vergeten.

Meer weten over het natuurlijke voedingssupplement wat wij adviseren bij Groeipijn bij volwassenen? Klik hier.

Mooie review groeipijn bij volwassenen:


Meer artikelen:

- Groeipijn bij kinderen

- Groeipijn knie

- Middel tegen groeipijn

- Alle artikelen over groeipijn

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »