• Lorem ipsum

Groeipijn in de enkels

16 Jun 2021
door Groeipijnspecialist.nl

Groeipijn in de enkels

Groeipijn in de enkels wordt als vervelend en irritant ervaren. Je gebruikt je enkels namelijk dagelijks met alles wat je doet. Groeipijn op die plek kan daardoor al snel voelen als een struikelblok als het gaat om je dagelijkse bezigheden.

In deze blog delen wij de mogelijke oorzaken en een middel dat kan bijdrage aan pijn verlichting.

Mogelijke oorzaken van groeipijn in de enkels

Groeipijn in je enkels kan voortkomen uit verschillen oorzaken. Eén van die oorzaken is vermoeidheid van de spieren, die kan ontstaan na te veel inspanning. Denk hierbij aan inspanning door sporten, zoals zwemmen of voetbal. Ondanks de pijn die je ervaart is het mogelijk om te sporten met groeipijn. Dit vergt wel een betere bewustwording van je eigen lichaam en daar kan een fysiotherapeut eventueel bij helpen.

Naast vermoeide spieren is het ook mogelijk dat de pijn te maken heeft met de hypermobiliteit van de gewrichten rondom je enkels. Daarnaast heeft een negatieve lichaamshouding vaak ook een nadelig effect. Hierbij kun je denken aan platvoeten of een beenlengteverschil. Bovenstaande oorzaken in combinatie met de toename van het groeihormoon hebben een nadelig effect op de groeipijn. Een toename van het groeihormoon is iets waar kinderen en pubers last van hebben, maar dit wil niet zeggen dat groeipijn bij volwassenen niet kan ontstaan.

Oscon voedingssupplementen

Wij begrijpen dat wanneer je last hebt van groeipijn het een vervelend effect kan hebben op je dagelijkse leven. Precies om die reden zijn de Oscon voedingssupplementen ontwikkeld. De supplementen zijn samengesteld met natuurlijke ingrediënten en kunnen bijdragen aan de pijnverlichting van de groeipijn in je enkels. Oscon kan helpen bij groeipijn, maar ook bij klachten die ontstaan door de ziekte van Sever en Osgood-Schlatter.

Wil je graag meer informatie over groeipijn? Lees dan onze andere blogs over groeipijn.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »