• Lorem ipsum

Groeipijn in de benen

12 Mei 2021
door Groeipijnspecialist.nl

Groeipijn in de benen

Groeipijn kan op verschillende plekken in het lichaam voorkomen. Echter, is het wel dat je benen de meest voorkomende plek is. De meerderheid van de mensen die groeipijn ervaren, omschrijven het als een irritante, vervelende en zeurende pijn.

Ervaar jij ook last van pijn in de benen en belemmert dit je in het dagelijkse leven? Lees dan verder om erachter te komen wat het veroorzaakt en wat eventueel verlichting kan bieden.

Oorzaken groeipijn in de benen

Groeipijn in de benen heeft diverse oorzaken. Een verkeerde lichaamshouding is een van de oorzaken. Hierbij kun je denken aan X-benen, O-benen of een beenlengteverschil. Door veel sporten kunnen de spieren overbelast raken, met als gevolg een pijnlijk en ontstoken gevoel. Over het algemeen komt dit voor bij sporten waarbij veel wordt gerend, zoals: voetbal, hockey en meer. Een andere oorzaak is wanneer je een boost krijgt van het groeihormoon. Dit wil zeggen dat de botten in de benen harder groeien dan de spieren. Dit is ook meteen een reden waarom veelal kinderen of pubers last hebben van groeipijn. Zij zijn nog in de groei, maar groeipijn bij volwassenen kan ook voorkomen.

Verlichting bij groeipijn in de benen

Onze benen gebruiken we de hele dag door, dit maakt het extra moeilijk om je benen rust te geven. Echter, het is wel belangrijk om rustmomenten in te plannen zodat je benen even worden ontlast. Daarnaast kun je ook contact opnemen met een fysiotherapeut voor eventuele handvatten in het proces van herstel of voor een behandeling. Warmte is bijvoorbeeld iets dat zorgt voor een betere doorbloeding en de spieren enigszins kalmeert.

Naast de zojuist genoemde tips tegen groeipijn, is er nog een tip en dat is Oscon. De voedingssupplementen van Oscon kunnen pijnverlichting bieden met betrekking tot groeipijn. De samenstelling het de supplementen is natuurlijk en ze dienen slechts tweemaal daags te worden ingenomen. Verder hebben veel mensen die last hebben van groeipijn al een goede ervaring met de supplementen.

Door de tips in combinatie met de supplementen uit te proberen ben je wellicht een stap dichter bij minder pijn en kun je ook weer genieten van een sportsessie. Wil je meer informatie over groeipijn? Lees dan onze andere blogs over groeipijn.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »