• Lorem ipsum

Groeipijn in de lies

17 Jun 2021
door Groeipijnspecialist.nl

Groeipijn in de lies

Voordat we dieper ingaan op groeipijn in de lies, geven we een korte introductie van wat groeipijn nu precies is. Bij groeipijn komt het erop neer dat de botten sneller groeien dan de spieren. Doordat de botten snel groeien kunnen de spieren het niet bijhouden. Een gevolg hiervan is dat de aanhechtingen van de spieren en pezen op spanning komen te staan. De mogelijke aanleiding van groeipijn in je lies en ons advies tegen de pijn bespreken we in deze blog.

Mogelijke aanleiding groeipijn in je lies

Er zijn diverse mogelijke aanleidingen als het gaat om groeipijn in je lies. Een van die aanleidingen is de combinatie van de stand van je voeten, knieën en de heupen. Hierbij kun je denken aan X-benen, O-benen of aan een beenlengteverschil. Dit is veelvoorkomend bij kinderen en pubers. Het is dan ook niet vreemd dat vooral kinderen groeipijn ervaren en deze groeipijn in de pubertijd ook nog ervaren. Het lichaam ondergaat dan veel ontwikkelingen door onder andere het groeihormoon en het aantal activiteiten dat je uitvoert. Een sport zoals voetbal is daar een voorbeeld van. Voetballen met groeipijn is gelukkig wel mogelijk, mits je je aanpast aan de wensen van je lichaam.

Wat adviseren wij bij groeipijn in je lies?

Het vervelende aan groeipijn in het algemeen is dat je niet kan vastleggen op wanneer je ervan af bent. Wel hebben wij een aantal dingen die je kunt doen om de pijnklachten te verminderen. Als eerste is het belangrijk om je liezen niet te overbelasten en de belasting terug te brengen naar je persoonlijke pijngrens. Vervolgens kun je zelf of met een fysiotherapeut trainen om de omliggende gebieden sterker te maken. Denk hierbij aan de heupspieren, bilspieren en buikspieren. Als laatste raden wij aan om de tijd te nemen en het niet te overhaasten. Anders is er een mogelijkheid dat je het proces eerder verlengt dan verkort.

Naast de zojuist genoemde adviezen bieden wij als aanvulling de Oscon voedingssupplementen aan. Wereldwijd zijn er al meer dan duizend tevreden gebruikers van de supplementen. Naast dat Oscon pijnverlichting kan bieden bij groeipijn, kan het ook helpen voor mensen die Osgood-Schlatter of ziekte van Sever hebben.

Ben je benieuwd wie er nu last kunnen hebben van groeipijn of loop je rond met andere groeipijn gerelateerde vragen? Lees dan onze andere blogs over groeipijn.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »