• Lorem ipsum

Groeipijn in de ribben

17 Jun 2021
door Groeipijnspecialist.nl

Groeipijn in de ribben

Groeipijn in de ribben komt niet vaak voor. Op het moment dat het wel voorkomt gaat het vaak samen met groeipijn in de rug. Dit komt doordat deze nauw met elkaar verbonden zijn. Het vervelende aan groeipijn is dat verschillende leeftijdsgroepen er last van kunnen hebben. Meestal hebben kinderen last van groeipijn of ervaren pubers groeipijn. Dit komt doordat zij in de groei zitten en ineens een grote dosis van het groeihormoon kunnen krijgen. Ook volwassenen of ouderen kunnen er last van hebben alleen wel om andere redenen.

Wil jij als volwassene bij jezelf of juist bij je kinderen groeipijn kunnen herkennen en de pijn verlichten? Lees dan verder voor onze adviezen.

Hoe herken je groeipijn in de ribben?

Groeipijn in de ribben is herkenbaar aan de spierspanning die je voelt op de borst. Dit ontstaat doordat bij kinderen en pubers de botten op dat moment sneller groeien dan de spieren doen. Daardoor komen de ribspieren op spanning te staan. Tijdens het sporten voel je dit vaak nog heftiger door alle inspanning die je levert. Hierbij kun je denken aan voetballen met groeipijn. Het fijne is dat voetballen met groeipijn mogelijk is. Dit vergt wel een aantal aanpassingen, waaronder het inplannen van meer rustmomenten tijdens een training. Bij volwassenen is het eerder te herkennen doordat de spieren rondom de ribben stijf zijn, wat op zijn tijd weer kan zorgen voor een verminderd bewegingsbereik. Dat je bewegingsbereik verminderd is vaak ook voelbaar in de rug aangezien groeipijn in de ribben vaak gepaard gaat met groeipijn in de rug.

Hoe verlicht je de groeipijn in je ribben?

Pijn ervaren in je ribben door groeipijn kan een impact hebben op je dagelijkse leven. Veelal voel je de pijn namelijk als je ademt. De Oscon voedingssupplementen zijn ontwikkeld met de focus op het verlichten van groeipijn. Oscon is een natuurlijk product dat sinds 1981 bestaat. De samenstelling van de supplementen zijn geheel natuurlijk. Naast pijnverlichting bij groeipijn, zijn de supplementen ook bruikbaar bij Osgood-Schlatter of de ziekte van Sever. Op zoek naar meer informatie over groeipijn? Lees dan alles over groeipijn in onze andere blogs.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »