• Lorem ipsum

Groeipijn in de rug

1 Mei 2021
door Groeipijnspecialist.nl

Groeipijn in de rug

Last hebben van je rug is veelvoorkomend. Eén van de dingen waardoor je zoveel last kan ervaren is wanneer je de groeipijn voelt in je rug. Groeipijn kan als vervelend worden ervaren en je belemmeren in de dingen die je het liefst doet op dagelijkse basis. Denk hierbij aan sporten of werken. Benieuwd naar de mogelijke oorzaken en wat je zelf zou kunnen doen om bij te dragen aan het herstel en de pijnverlichting van de groeipijn in je rug? Lees dan verder.

Mogelijke oorzaken groeipijn in de rug

Waarom je last hebt van groeipijn in de rug? De meest voorkomende oorzaken zijn een slechte houding, overbelasting van de spieren en een beenlengteverschil. Over het algemeen komt groeipijn voor op een jongere leeftijd, dit wil zeggen groeipijn bij kinderen of groeipijn bij pubers. We herkennen het wel in onze kinderen, ze hangen in de bank of op een stoel en zijn totaal niet bezig met hun houding. Zelfs voor volwassenen is het moeilijk om op hun houding te letten. Groeipijn bij volwassenen komt dan ook geregeld voor wanneer ze veel moeten zitten tijdens hun werk.

Overbelasting van de spieren gebeurt over het algemeen tijdens het sporten, dit maakt het dan ook iets van alle leeftijden. Zeker wanneer je competitief bent of graag wil sporten met leeftijdsgenootjes, dan is het soms moeilijk om een paar trainingen te moeten missen. Echter, is het wel mogelijk om te sporten met groeipijn. Wat betreft het beenlengteverschil, dat is iets dat kan ontstaan in de groei, maar zich tijdens de groei ook weer kan rechttrekken.

Wat kun je zelf doen bij groeipijn in de rug

Groeipijn in de rug is erg vervelend en kan je daarnaast ook belemmeren. Gelukkig zijn er wel verschillende tips om de klachten te verminderen. Ten eerste is het goed om meer rustmomenten in te plannen voor jezelf, zodat je rustig kunt herstellen. Op het moment dat je genoeg rust hebt gehouden kun je in samenwerking met een fysiotherapeut werken aan je balans en stabiliteit. Door bij de basis te starten kun je alles rustig opbouwen richting een betere houding. Daarnaast raden wij de Oscon softgels aan. Dit zijn voedingssupplementen die kunnen bijdragen aan het herstel en de verlichting van de pijn. Oscon is samengesteld uit natuurlijke producten en draagt bij aan een prettig herstel.

Voor alle blogs omtrent groeipijn verwijzen we je naar onze andere blogs over groeipijn.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »