• Lorem ipsum

Groeipijn knie en knieholte

31 Mar 2021
door Groeipijnspecialist.nl

Groeipijn in de knie(holte)

Groeipijn is een pijn die op verschillende plekken in het lichaam kan voorkomen. Eén van die plekken is de knie(holte). Veelal hebben kinderen last van groeipijn in de knie of last van een pijnlijke knieholte. Reden genoeg om binnen deze blog dieper in te gaan op deze groeipijn. Onderwerpen zoals veelvoorkomende klachten, pijnverlichting en wanneer het tijd is om een dokter te raadplegen zullen aan bod komen.

De opbouw van de knie(holte)

Een belangrijk onderdeel binnen het menselijk lichaam zijn je knieën. De knie is opgebouwd uit verschillende onderdelen. Rondom de knie en de knieholte zitten veel aanhechtingen van diverse spieren. Dit zijn onder andere je kuitspieren en je hamstrings. Waarvan je hamstring ook weer bestaat uit drie verschillende spieren per been.

Het is dus een drukke boel rond je knieholte. Echter hebben al deze spieren, pezen en aanhechtingen een bepaalde functie. Daarnaast bieden ze ondersteuning als het gaat om het buigen van je benen of wanneer je op je tenen gaat staan. Op het moment dat deze aanhechtingen onder druk komen te staan of wanneer ze veel spanning ervaren of overbelast zijn. Dan is groeipijn in de knie een gevolg dat kan optreden.

Veelvoorkomende klachten pijnlijke knie

Wat de exacte oorzaak is van een pijnlijke knie(holte) is nog niet met zekerheid vastgesteld. Dit geldt ook voor de pijn in de bovenbenen, kuiten, voeten en hielen die hier soms gepaard mee kunnen gaan. Wel ervaart de meerderheid van de mensen de pijn eerder na een drukke dag of wanneer ze veel hebben gelopen. De pijn kan dan continu aanwezig zijn, maar ook in aanvallen komen. Verder vindt het grootste gedeelte van de lengtegroei plaats vanuit de groeischijven die zich boven en onder de knie bevinden. Naast veel voorkomende klachten zijn er ook diverse oorzaken met betrekking tot groeipijn.

Groeipijn bij kinderen kan al op een jonge leeftijd ontstaan en kan zelfs doorgaan tot en met depubertijd. Rond de 20% à 30% van alle kinderen krijgt hier ooit in zijn leven wel eens mee te maken. Hoeveel pijn het kind ervaart, verschilt natuurlijk van kind tot kind. Aan de andere kant wil dit ook zeggen dat de meerderheid van de kinderen rond de 70% à 80%, gelukkig geen groeipijn ervaren.

Verlichting groeipijn in de knie(holte)

Groeipijn in de knie(holte) wordt over het algemeen omschreven als irritant en vervelend. Deze pijn kan ook diverse problemen met zich meebrengen. Het strekken van de benen kan op het moment dat de pijn op zijn heftigst is aanvoelen alsof het erg prikt in je knie.

Het is dan van belang om grenzen vast te stellen en jezelf niet te forceren. Door dit te doen blijft het misschien mogelijk om te blijven sporten. Ter ondersteuning en verlichting van de klachten raden wij bij groeipijnspecialist de Oscon softgels aan. Wij en andere mensen wereldwijd hebben hier sinds 1981 al goede ervaringen mee. De voedingssupplementen van Oscon samengesteld met natuurlijke producten en in Nederland nemen wij de verspreiding voor de gehele Benelux op ons. Als je echter last hebt van de volgende symptomen dan raden wij aan om een dokter te raadplegen:

- Pijn in slechts één van de twee benen.
- Koorts (boven de 38 graden) zonder een aantoonbare reden.
- Als de groeipijn langer dan een half jaar aanhoudt.
- Indien er ook overdag pijnklachten zijn.
- Pijnen die ervoor zorgen dat normaal functioneren niet meer lukt.
- Wanneer er sprake is van een buitengewone zwelling onder de knieschijf.

Hopelijk heb je een beter beeld van groeipijn in de knie(holte) gekregen. Voor nog meer informatie raden wij onze andere blogs over groeipijn aan.

Meer artikelen:

- Groeipijn bij kinderen

- Middel tegen groeipijn

- Groeipijn bij volwassenen

- Alle artikelen over groeipijn

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »