• Lorem ipsum

Groeipijn in de voeten

16 Jun 2021
door Groeipijnspecialist.nl

Groeipijn in de voeten

Groeipijn kan op verschillende plekken in het lichaam voorkomen, waaronder in de voeten. Over het algemeen krijgt 20% à 30% van alle kinderen wel eens mee te maken met groeipijn. Echter, is het wel dat het ene kind er meer last van heeft dan het andere kind.

In deze blog delen wij hoe je groeipijn in je voeten kan herkennen en bespreken we de mogelijkheden om de pijn te verlichten.

Herkenningspunten bij voet groeipijn

Groeipijn is een aandoening die veelal tijdens of na een groeispurt voorkomt, vandaar dat kinderen over het algemeen de meeste last ervaren. Bij groeipijn groeien de botten sneller dan de spieren, waardoor er een tijdelijke spierverkorting kan ontstaan. Er zijn verschillende symptomen waaraan groeipijn in de voeten te herkennen is:

  •       Kenmerkend voor groeipijn bij kinderen is dat ze na veel beweging vaak weigeren om te lopen door de pijn in hun voeten en het liefst gedragen willen worden. Dit kan ontstaan doordat ze buiten lang met vrienden hebben gespeeld of na het sporten.
  •       In sommige gevallen heeft je kind een rustige dag gehad en dan is het mogelijk dat je kind overdag nergens last van heeft. ’s Nachts kan de pijn in de voeten dan toch komen opzetten en veelal gaat dit gepaard met slapeloze nachten en tranen.

Wat bevelen wij aan als pijnverlichting?

Als je last hebt van groeipijn in je voeten zijn er gelukkig een aantal dingen die je kunt doen om de klachten te verminderen. De 5 belangrijkste tips hiervoor hebben wij op een rijtje gezet. De belangrijkste tip is ook meteen de moeilijkste, neem voldoende rust. Zowel voor kinderen als voor volwassenen is het vaak moeilijk om een moment of periode van rust in te lassen, wel draagt dit bij aan het herstel.

Als aanvulling op de tips kun je de Oscon voedingssupplementen proberen. Oscon vindt zijn oorsprong in de Verenigde Staten, maar inmiddels maken wereldwijd al meer dan duizend mensen tevreden gebruik van de supplementen. Naast de pijnverlichting die Oscon biedt voor groeipijn, kan het ook helpen bij de ziekte van Sever of Osgood-Schlatter.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »