• Lorem ipsum

Hoe gaan fysio’s met groeipijn om?

16 Dec 2020
door Groeipijnspecialist.nl

Hoe gaan fysio’s met groeipijn om?

Groeipijn is een aandoening waarbij de botten sneller groeien dan de spieren. Het komt veelal voor bij kinderen en pubers door de snelle groei binnen deze levensfasen.

Op het moment dat je last hebt van groeipijn en nog in ontwikkeling bent kan het zijn dat je wordt doorverwezen naar een fysiotherapeut. Hoe gaat een fysiotherapeut vervolgens om met iemand die groeipijn heeft?

Vaststellen van groeipijn

Op het moment dat je voor de eerste keer bij de fysio komt is het belangrijk dat zij je klachten duidelijk in kaart hebben. De volgende stap is achterhalen waar de klachten vandaan komen. Groeipijn voel je vaak niet alleen op één plek in je lichaam, maar op verschillende plekken.

Een veelvoorkomend symptoom bij groeipijn is pijn in de benen. Deze pijn kan een struikelblok zijn in je dagelijkse bezigheden. Het kan de simpele dingen in het leven beïnvloeden, zoals lopen en sporten. Op sommige momenten is lopen of sporten zelfs niet mogelijk door de pijn, dan is rust nemen van belang.

Behandeling van groeipijn

Fysio’s hebben diverse behandelwijzen als het gaat om groeipijn. Bij groeipijn in de rug kan een foam roller uitkomst bieden. Creëer hiermee een betere bloeddoorstroming door op en neer te gaan door er met je rug op te gaan liggen. Bij groeipijn in de voeten wordt waar nodig samengewerkt met een podotherapeut voor corrigerende steunzolen.

Om tijdens het sporten ook een betere bewustwording te creëren, is een speedladder het perfecte hulpmiddel. Wanneer je last hebt van groeipijn zet je vaak je voeten op een andere manier neer of zak je anders door je knieën. Tijdens deze oefening kan de fysiotherapeut je bewegingen goed beoordelen en feedback geven wat je beter kan doen.

Verlichting van groeipijn

Wanneer je last hebt van groeipijn kan hier redelijk veel pijn mee gepaard gaan. Naast de medical tape die de fysio aan kan brengen ter ondersteuning van verschillende spieren, zijn er ook zaken die je zelf kunt doen. Voor pijnverlichting wordt aangeraden om iets dat warmte uitstraalt, zoals een kruik op de pijnlijke spieren te leggen. Ook kunnen de natuurlijke voedingssupplementen van Oscon verlichting bieden en helpen bij een beter herstel.

Hopelijk kun je nu zelf en met behulp van de fysio de groeipijn managen. Ben je op zoek naar meer informatie over groeipijn? Lees dan ook onze andere blogs.

Meer artikelen:

- Groeipijn bij kinderen

- Groeipijn knie

- Middel tegen groeipijn

- Groeipijn bij volwassenen

- Alle artikelen over groeipijn

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »