• Lorem ipsum

Last van groeipijn?

16 Dec 2020
door Groeipijnspecialist.nl

Last van groeipijn?

Wanneer je last hebt van groeipijn, groeien de botten sneller dan de spieren. Deze vervelende aandoening kan een grote impact hebben op je dagelijkse leven. In deze blog bespreken wij de symptomen en wat je er zelf tegen kunt doen.

Lees verder en kom erachter of jij jezelf herkent in deze blog.

Symptomen van groeipijn

Groeipijn is herkenbaar middels diverse symptomen en kan op verschillende plekken in het lichaam ontstaan. Een van de meest voorkomende symptomen is groeipijn in de benen. Groeipijn in deze ledematen kan ervoor zorgen dat bewegen moeilijker.. Het vervelende is dat je de pijn niet kan voorspellen, dit kan namelijk continu aanwezig zijn of in aanvallen komen. Oververmoeide spieren door te veel sporten is een ander symptoom. Dit is veelal het gevolg van over je grenzen heen gaan en niet naar je lichaam luisteren. Het is belangrijk om pauzemomenten in te lassen of korter en minder vaak te sporten. Over het algemeen ervaren kinderen en pubers de meeste last van groeipijn. Voor hen is het soms dan ook moeilijk te accepteren dat ze een langere hersteltijd nodig hebben en minder vaak kunnen sporten met leeftijdsgenootjes.

Wat kun je zelf doen als je last hebt van groeipijn?

Groeipijn kan niet alleen vervelend zijn, maar je ook belemmeren tijdens je dagelijkse bezigheden. Gelukkig zijn er talloze tips die bij kunnen dragen aan de verlichting van de pijn. De belangrijkste tip is om goed aan te voelen wat je lichaam nodig heeft. Wanneer je veel hebt gedaan en je oververmoeid voelt, plan op zo’n moment een pauze in. Een herstel moment is namelijk erg belangrijk voor je lichaam. In de blog 5 tips tegen groeipijn worden nog andere tips gedeeld.

Verder kan bij groeipijn het gebruik van de Oscon softgels ook bijdragen aan het verlichten van de pijn en het herstel van de spieren. Dit zijn voedingssupplementen die bestaat uit natuurlijke producten en verkrijgbaar zijn per 60 stuks. Je hebt dus direct een voorraad voor ongeveer één maand. Lees voor meer informatie over groeipijn in onze andere blogs.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »