• Lorem ipsum

Oorzaken groeipijn

21 Dec 2020
door Groeipijnspecialist.nl

6 Oorzaken voor groeipijn

Over de oorzaak van groeipijn zijn er verschillende theorieën bekend. Dit is ook wel logisch aangezien je de pijn die je ervaart met groeipijn vaak niet alleen op één specifieke plek in je lichaam voelt. De pijn voel je veelal op verschillende plekken in het lichaam.

Alle theorieën benoemen zou alleen verwarring veroorzaken om die reden beschrijven wij de 6 meest voorkomende oorzaken in deze blog.

Oorzaak 1: groei van botten

Veelal groeien je botten sneller dan je spieren en aanhechtingen. Op het moment dat dit gebeurd komen je spieren en aanhechtingen meer op rek te staan. De rek die ontstaat is een veelvoorkomende oorzaak van groeipijn.

Oorzaak 2: verkeerde lichaamshouding

Een verkeerde lichaamshouding is een veelvoorkomende oorzaak die benoemt wordt als het gaat om groeipijn. Een aantal voorbeelden waar je aan kunt denken bij een slechte lichaamshouding zijn:

- X-benen.
- O-benen.
- Platvoeten.
- Holvoeten.
- Verkromming van de ruggenwervel.
- Maatvoeten.
- Beenlengteverschil.

Oorzaak 3: hypermobiliteit

Een andere mogelijke oorzaak van groeipijn hypermobiliteit. Bij last van hypermobiliteit zijn de gewrichtsbanden en pezen te soepel. Je gewrichten krijgen daardoor niet genoeg ondersteuningen en worden te beweeglijk. Spieren raken vaak ook sneller overbelast, omdat ze harder moet werken met als gevolg pijn aan je spieren of gewrichten.

Oorzaak 4: boost van het groeihormoon

Een andere potentiële oorzaak kan een boost van het groeihormoon zijn. Door de boost die het groeihormoon geeft groeien de botten harder dan de spieren met als gevolg groeipijn. Dit gebeurd over het algemeen wanneer je spieren spieren rust houden en dat gebeurt ’s nachts. Deze boost van het groeihormoon komt voor bij kinderen met groeipijn. Naast kinderen hebben ook pubers last van dit groeihormoon. Pubers met groeipijn hebben er soms zelfs nog meer last van, omdat je in de pubertijd vaak harder groeit.

Oorzaak 5: erfelijkheid

Een veelgestelde vraag is of erfelijkheid de oorzaak is van groeipijn? Deze oorzaak is nog niet bewezen, maar er zijn wel redenen te bedenken waarom dit mogelijk zou kunnen zijn. Lange ouders hebben vaak zelf ook een groeispurt meegemaakt en als zij kinderen krijgen is er vaak een grote kans dat die ook lang worden. Een groeispurt gaat over het algemeen bijna altijd gepaard met groeipijn. Aan de hand van deze logische redenering zou dit dus als een oorzaak kunnen worden gezien.

Oorzaak 6: vermoeide spieren

De zesde en laatste oorzaak is vermoeide spieren. Als je spieren overbelast zijn, voelen ze vaak pijnlijk of ontstoken aan en soms zijn deze dan ook licht ontstoken. Deze oorzaak staat in verband met dat kinderen na inspanning veelal meer last hebben van groeipijn, want sporten met groeipijn is wel degelijk mogelijk.

Hoe verlicht ik groeipijn?

Wij zijn van mening dat de oorzaak van groeipijn niet écht belangrijk is. Bij groeipijnspecialist kijken we liever naar de mogelijkheden en oplossingen die bijdragen aan het herstel van groeipijn. Om die reden hebben wij 5 tips tegen groeipijn samengesteld. Doe er je voordeel mee. Daarnaast zijn er softgels van Oscon dit is een middel dat verlichting en ondersteuning kan bieden voor de pijn. De voedingssupplementen zijn samengesteld uit natuurlijke producten en hebben een dosering van 2 maal per dag.

Als het goed is hebben jullie nu meer kennis over de oorzaken van groeipijn. Mocht je benieuwd zijn dan kun je verder lezen voor meer informatie over groeipijn.

Meer artikelen:

- Groeipijn bij kinderen

- Groeipijn knie

- Middel tegen groeipijn

- Groeipijn bij volwassenen

- Alle artikelen over groeipijn

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »