• Lorem ipsum

Symptomen groeipijn

16 Dec 2020
door Groeipijnspecialist.nl

Symptomen van groeipijn

Groeipijn is een erg vervelende ziekte waarbij de botten sneller groeien dan de spieren. Dit proces vindt vaak ‘s nachts plaats, omdat de botten op dat moment het snelst groeien. Een gevolg hiervan is slapeloze nachten door de irritante, vervelende en zeurende pijn die je ervaart.

Er zijn diverse symptomen en verschillende plekken in het lichaam waar groeipijn kan ontstaan. Lees hier de meest voorkomende symptomen om groeipijn te herkennen.

Beenpijn

Beenpijn is een van de meest voorkomende symptomen als het gaat om groeipijn. De pijn kan continu aanwezig zijn of juist in aanvallen komen. Als het een aanval is, dan houdt deze ongeveer een kwartier aan. Op zo’n moment ervaar je diep in je been scherpe pijnscheuten. Het kan daarnaast zo zijn dat het bewegen van de benen moeilijker wordt of juist zorgt voor meer pijn.De pijn kan erg onverwachts komen of juist na een moment van te veel inspanning.

Vermoeide spieren

Oververmoeide spieren door sporten komt vaker voor dan men denkt. Dit is een gevolg van over grenzen heen gaan. Als je last hebt van groeipijn is het juist belangrijk om grenzen te stellen. Doordat groeipijn vaak voorkomt bij kinderen en pubers is het belangrijk dat ouders hun kinderen ondersteunen in het stellen van grenzen. Dit kan betekenen dat ze minder vaak en minder lang kunnen sporten. Op die manier krijgen de spieren langer de tijd om te kunnen herstellen. Deze aanpassingen vergen tijd en geduld. Het positieve is wel dat sporten met leeftijdsgenoten gewoon mogelijk blijft.

Verlichting symptomen groeipijn

Groeipijn en de symptomen die daarbij horen kunnen je belemmeren in het dagelijkse leven. Een lichtpuntje is dat er enkele manieren zijn om te proberen de pijn te verlichten. Wij raden Oscon aan. Dit zijn supplementen die twee keer per dag ingenomen kunnen worden. Het gebruik van Oscon kan bijdragen aan de verlichting van groeipijn en het verminderen van de klachten die daarbij komen kijken.

Wil je graag meer informatie over groeipijn? Lees dan de andere blogs.

Meer artikelen:

- Groeipijn bij kinderen

- Groeipijn knie

- Middel tegen groeipijn

- Groeipijn bij volwassenen

- Alle artikelen over groeipijn

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »