• Lorem ipsum

Voetballen met groeipijn, kan dat?

16 Dec 2020
door Groeipijnspecialist.nl

Voetballen met groeipijn, kan dat?

Groeipijn is een aandoening die veelal voorkomt bij kinderen en pubers die regelmatig sporten. Een herkenbare omschrijving van deze aandoening is dat je een vervelende pijn in je benen kan voelen. In sommige gevallen heeft het zelfs een nadelig effect op de dagelijkse bezigheden als sporten.

Rond de 20% à 30% van alle jongens en meisjes kunnen groeipijn ervaren. Dit kan ontstaan op een jonge leeftijd en doorgaan tot en met de pubertijd. In sommige gevallen kan groeipijn bij volwassenen ook nog aanwezig zijn.

Voetballen met groeipijn?

Wanneer je last hebt van groeipijn, groeien de botten sneller dan de spieren kunnen bijhouden. Hierdoor ontstaat er spanning op de aanhechtingen van zowel de spieren als de pezen. Een aantal plekken waar de pezen zich onder andere aanhechten in je been zijn de knieholtes, de enkels en de benen. Groeipijn komt dan ook het meeste voor op deze plekken. Laten dit nou de plekken zijn die je het meest gebruikt tijdens het voetballen.

Voetbal is een sport waarbij er veel inspanning wordt geleverd met de benen. Er wordt veel gerend en gesprongen, waardoor de klachten verergeren en de benen overbelast raken. Niet getreurd, want voetballen met groeipijn is wel mogelijk. Daar zijn alleen wel een aantal aanpassingen voor nodig. Eén van die aanpassingen is om tijdens het sporten te communiceren wanneer het niet meer gaat. Eén andere aanpassing is om je pijngrens duidelijk te hebben.

Verlichting bij groeipijn klachten

Als voetballen jouw passie is wil je natuurlijk niet een training of wedstrijd missen. Momenten of periodes van rust inplannen is belangrijk voor het lichaam. Om er daarnaast voor te zorgen dat je zo snel mogelijk weer op het voetbalveld staat hebben wij 5 tips tegen groeipijn die zouden kunnen helpen. Eén van die tips is om rekoefeningen te doen om de spieren langer te maken. Zorg ervoor dat dit gecontroleerd gebeurt en voor hulp hierbij kan een afspraak bij een fysiotherapeut helpen.

Naast de zojuist benoemde tips kan Oscon ook bijdragen aan het verlichten van de pijn bij groeipijn. Devoedingssupplementen van Oscon zijn veilig samengesteld met natuurlijke producten en dienen tweemaal daags te worden ingenomen. We hopen dat de tips in combinatie met de supplementen ervoor zorgen dat je binnen de kortste keren weer op het voetbalveld staat. Wil je meer te weten komen over groeipijn? Lees dan onze andere blogs over groeipijn.

Meer artikelen:

- Groeipijn bij kinderen

- Groeipijn knie

- Middel tegen groeipijn

- Groeipijn bij volwassenen

- Alle artikelen over groeipijn

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »