• Lorem ipsum

Waar kan je last hebben van groeipijn?

13 Mei 2021
door Groeipijnspecialist.nl

Waar kan je last hebben van groeipijn?

Waar je last kan hebben van groeipijn is een uitgebreide vraag. De pijn kan namelijk op verschillende plekken in het lichaam voorkomen. Eerst een korte uitleg om een beter beeld te krijgen van de aandoening zelf. Groeipijn is een aandoening waarbij de botten sneller groeien dan de spieren. Voornamelijk komt groeipijn bij kinderen of groeipijn bij pubers voor, maar het is ook mogelijk om als volwassene last te hebben van groeipijn. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende plekken in het boven- en onderlichaam waar je groeipijn kan ervaren. Ook vertellen we wat je er eventueel tegen kan doen.

Last van groeipijn in bovenlichaam

De twee meest voorkomende plekken waar groeipijn wordt ervaren in het bovenlichaam zijn groeipijn in de rug of groeipijn in de ribben. Doordat de ribben en de rug met elkaar verbonden zijn is het veelal zo dat als je groeipijn ervaart op één van de twee plekken, dat dit ook voelbaar is op de andere plek. De spieren in het bovenlichaam hebben het al snel te verduren wanneer er sprake is van een slechte houding. Dit geldt ook voor een overbelasting van de spieren. Dit kan een gevolg zijn van een langdurige verkeerde houding, maar ook van overmatig sporten. In een sport als hockey zie je dit al snel terug. Daar is er al snel sprake van een verkeerde houding, maar ook van overmatig sporten als je meerdere keren in de week traint en wedstrijden speelt. De zojuist genoemde oorzaken waardoor je last kan hebben gelden voor alle leeftijden.

Last van groeipijn in onderlichaam

In het onderlichaam bevinden zich vijf plekken waar je groeipijn kan ervaren:

- Groeipijn in de liezen.

- Groeipijn in de benen.

Groeipijn in de knieholtes.

- Groeipijn in de enkels.

Groeipijn in de voeten.

Net zoals in het bovenlichaam zijn ook je liezen, benen, knieholtes, enkels en voeten met elkaar verbonden. Echter, is het wel dat in het onderlichaam de benen de meeste voorkomende plek is om groeipijn te krijgen. Dit komt omdat de benen vaak snel groeien. Verder kan ook in het onderlichaam groeipijn een gevolg zijn van een verkeerde lichaamshouding. Denk hierbij aan X-benen of een beenlengteverschil. Hetzelfde geldt voor sporten. Bij de meerderheid van de sporten gebruik je de benen intensief een aantal voorbeelden zijn voetbal en zwemmen. Door te luisteren naar je lichaam en jezelf niet te forceren is het gelukkig wel mogelijk om te sporten met groeipijn. Naast de benen, ervaren veel mensen klachten in de knieholtes. Dit komt doordat er rondom de knie veel aanhechtingen zitten van diverse spieren. Je hebt onder andere de kuitspieren en hamstrings die ook weer uitlopen in diverse andere spieren in de benen.

Verlichting wanneer je last hebt van groeipijn

Wanneer je last hebt van groeipijn kan dit je dagelijkse leven beïnvloeden. Gelukkig zijn er verschillende tips die verlichting kunnen bieden voor die pijn. Warmte is een van die tips. Voor zowel de spieren als gewrichten werkt warmte pijnstillend en ontspannend. Voor de vier andere tips verwijs ik je naar de blog voor tips tegen groeipijn.

Iets anders dat verlichting kan bieden is Oscon, dit zijn natuurlijke voedingssupplementen die wij aanbieden. De supplementen kunnen verlichting bieden voor die pijn die je voelt wanneer je last hebt van groeipijn en bijdrage aan het herstel. Per 60 stuks zijn de supplementen verkrijgbaar en ze horen tweemaal daags te worden ingenomen. Dit wil zeggen dat je met een verpakking ongeveer een maand doet.

We hopen dat je middels deze blog een beter beeld hebt van de plekken waar je groeipijn kan ervaren en wat eventueel kan helpen tegen de pijn. Voor meer informatie over groeipijn verwijzen wij je naar onze andere blogs over groeipijn.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »