• Lorem ipsum

Wat is groeipijn?

17 Dec 2020
door Groeipijnspecialist.nl

Wat is groeipijn?

Groeipijn wordt door veel mensen omschreven als een irritante, vervelende en zeurende pijn. Deze pijn komt voornamelijk voor in het lichaam op de volgende plekken:

- Rug.
- Ribben.
- Liezen.
- Benen.
- Knieholtes.
- Enkels.
- Voeten.

Veelvoorkomend is groeipijn bij kinderen met een groeispurt. Groeipijn kan al op een jonge leeftijd ontstaan en doorgaan tot en met de pubertijd. Rond de 20% à 30% van alle kinderen krijgt hier wel eens mee te maken. De een ervaart het natuurlijk heftiger dan de ander.

Hoe ontstaat groeipijn?

Eigenlijk is er een hele logische verklaring voor groeipijn. Bij groeipijn groeien de botten sneller dan de spieren bij kunnen houden. Het bot wordt steeds langer, maar de spier heeft tijd nodig om in de lengte mee te kunnen groeien. Met als gevolg dat er spanning komt te staan op de aanhechting van de spieren en pezen. De plekken waar je pezen aanhechten zijn bijvoorbeeld je knieholtes, je enkels en andere plekken in onder andere je benen. Dat is dan ook de reden dat de meeste groeipijn voorkomt op deze plekken.

Wat zijn de gevolgen van groeipijn?

Groeipijn brengt diverse problemen met zich mee. Denk aan slapeloze nachten, omdat het vaak ’s nachts voorkomt. De reden hiervoor is dat je botten ’s nachts het snelste groeien. Wanneer je botten ‘ineens’ een klein stukje langer worden, kan je lichaam al een flinke reactie geven. Een ander probleem is moeilijk kunnen lopen van de pijn, waardoor het voor kinderen niet of nauwelijks mogelijk is om mee te kunnen sporten met leeftijdsgenoten.

Wat kun je doen tegen groeipijn?

Bij last van groeipijn is er ook nog een lichtpuntje. Er zijn namelijk geen cases bekend die erop duiden dat groeipijn daadwerkelijk gevaarlijk of schadelijk is voor de gezondheid. Dit neemt natuurlijk niet weg dat het erg vervelend is en je er het liefst zo snel mogelijk vanaf wil zijn. Helaas houdt deze pijn bij sommige kinderen erg lang aan óf komt het vaak achter elkaar weer terug. Om groeipijn dragelijker te maken hebben wij meerdere tips die jou zouden kunnen helpen. 

Bij groeipijn is het belangrijk grenzen vast te stellen en jezelf niet te forceren. Het stellen van grenzen en ervoor zorgen dat andere die ook respecteren, gaat vaak makkelijker als je het ook bespreekbaar maakt met je naasten. Ondersteun de spieren met het doen van rekoefeningen om de spieren zo langer te maken. Verder kan het gebruik van de Oscon softgels de pijn verlichten samen het wrijven over de spieren kan daarvoor helpen. 

Groeispurt kan leiden tot groeipijn

Zoals eerder is aangegeven is groeipijn vaak voorkomend bij kinderen die een groeispurt ervaren. Kinderen groeien tot de pubertijd ongeveer 5 tot 7 centimeter per jaar. In de pubertijd of aan het begin daarvan kan dit ineens véél sneller gaan, soms wel met 12 tot 14 centimeter per jaar. Het is dan ook niet gek dat je lichaam het dan soms niet allemaal kan bijhouden. Helaas hoort groeipijn erbij en ontkom je er niet aan.

Ons advies tegen groeipijn

Groeipijn is erg vervelend en brengt diverse problemen met zich mee. Als je op het internet gaat zoeken vind je veel verschillende meningen en adviezen over groeipijn. Wij en  andere mensen wereldwijd hebben een goede ervaring met Oscon softgels. De voedingssupplementen van Oscon zijn samengesteld met natuurlijke producten en kunnen bijdragen aan het verlichten en ondersteunen van klachten.

Meer artikelen:

- Groeipijn bij kinderen

- Groeipijn knie

- Middel tegen groeipijn

- Groeipijn bij volwassenen

- Alle artikelen over groeipijn

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »