• Lorem ipsum

Wat te doen bij groeipijn?

16 Dec 2020
door Groeipijnspecialist.nl

Wat te doen tegen groeipijn?

Groeipijn is een vervelende aandoening die regelmatig voorkomt. In sommige gevallen heb je er dagelijks last van. De pijn wordt omschreven als een irritante, vervelende en zeurende pijn. Als jij jezelf hierin herkent en wil weten wat je kunt doen tegen groeipijn? Lees dan snel verder.

Oscon Softgels

Wanneer je last hebt van groeipijn kan dit een effect hebben op je dagelijkse leven. De natuurlijke Oscon voedingssupplementen kunnen verlichting bieden voor de pijnklachten die je ervaart. Buiten verlichting van de pijnklachten dragen de voedingssupplementen ook bij aan het herstel van groeipijn. Wereldwijd hebben mensen met groeipijn al goede ervaringen gehad met de supplementen die tweemaal daags ingenomen dienen te worden.

Het effect van warmte bij groeipijn

Een van de dingen die kan helpen bij het verminderen van groeipijn is warmte. Warmte werkt pijnstillend en ontspannend, zowel voor gewrichten als spieren. Warmte opwekken binnen bepaalde spieren kan op verschillende manieren worden gedaan. Leg er een kruik of heat pack op of ga ’s avonds voor het slapen in bad. Groeipijn komt namelijk veelal ’s nachts voor wat kan zorgen voor slapeloze nachten. Een andere manier is door herhaaldelijk te wrijven over de spieren. Ook kan een massage krijgen de manier zijn om de pijn verlichten. Alles wat zojuist is benoemd kun je door je partner of ouders laten doen en bij sommige is het ook mogelijk om het zelf te doen.

Gebruik rekoefeningen tegen groeipijn

Het langer maken van je spieren met rekoefeningen is ook iets dan kan helpen tegen groeipijn. Door het rekken van de spieren krijgt het lichaam een betere doorbloeding. Een betere doorbloeding kan ervoor zorgen dat de pijn die je ervaart vermindert of zelfs dat de pijn minder vaak terugkomt. Het is wel belangrijk om voor het rekken eerst schoenen aan te doen die een goede steun bieden. Verder is een opwarming vooraf cruciaal en werkt jezelf forceren alleen maar averechts. Wanneer je dit goed aanpakt en consequent bent is zelfs een sport beoefenen met groeipijn gewoon mogelijk.

Fysiotherapie

Groeipijn kan je op verschillende plekken in het lichaam voelen. Fysio’s hebben daar dan ook diverse behandelwijzen voor. Veelal wordt er gekeken naar je houding en looppatroon. Op het moment dat die afwijkend zijn, kan er makkelijker overbelasting ontstaan. Ook kan de fysio samen met jou oefeningen doen. Een voordeel hiervan is dat een professional goed kan zien of je de oefeningen op de juiste manier uitvoert. Zo niet dan kan er feedback worden gegeven.

 

We hopen dat je nu een beter beeld hebt wat te doen tegen groeipijn, want niks is fijner dan een spoedig herstel. Ben je op zoek naar meer informatie over groeipijn? Lees dan ook onze andere blogs.

Meer artikelen:

- Groeipijn bij kinderen

- Groeipijn knie

- Middel tegen groeipijn

- Groeipijn bij volwassenen

- Alle artikelen over groeipijn

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »