• Lorem ipsum

Hielpijn bij kinderen

14 Sep 2021
door Groeipijnspecialist.nl

Hielpijn bij kinderen

Hielpijn is een veel voorkomende klacht, zo ook bij kinderen. De meest voorkomende oorzaken van hielpijn zijn hielspoor en de ziekte van Sever. Echter, is het zo dat hielspoor vooral voorkomt bij mensen vanaf 40 jaar. Wanneer hielpijn voorkomt bij kinderen, gaat het meestal om de ziekte van Sever. Weten of jouw kind hier mogelijk last van heeft en wat je hieraan kunt doen? Lees dan nu over de ziekte van Sever, de symptomen hiervan, en hoe je de pijn kunt verlichten.

De ziekte van Sever

De ziekte van Sever komt met name voor bij kinderen van 7-13 jaar, die in de groei zijn en daarbij ook veel sporten. Doordat kinderen in deze leeftijdscategorie volop in de groei zijn, kan het zo zijn dat de spieren en pezen bij veel sporten onder druk kunnen komen te staan waardoor er pijn onder de hiel ontstaat.

Symptomen van de ziekte van Sever

De belangrijkste symptomen van de ziekte van Sever is het hebben van een felle, scherpe pijn onder de hiel. De hielpijn is voornamelijk merkbaar vlak na het sporten. Ook gewoon lopen kan pijnlijk worden en in heftige gevallen is de pijn zelfs in rust aanwezig. Naast pijn zijn er nog andere ontstekingsverschijnselen. Zo kan er een zwelling komen op de plek waar de achillespees verbonden is met het hielbeen. 

Verlichting van de hielpijn bij kinderen

Heeft je kind last van bovenstaande symptomen? Dat is erg vervelend! Maar geen paniek, de klachten zullen hoogst waarschijnlijk afnemen door het houden van rust. Je hoeft niet compleet te stoppen met bewegen in de tijd van herstel, maar overbelast de hiel niet. Ook kan er gebruik worden gemaakt van Oscon softgels. Dit zijn natuurlijke voedingssupplementen die bijdragen aan het herstel en verlichten van pijn. Mochten de klachten desondanks toch aanhouden, dan raden we aan om een röntgenfoto te laten maken om te zien of mogelijk iets anders aan de hand is.

Meer weten?

Graag meer informatie? Lees dan nu verder over sporten met de ziekte van Severenhoe fysio’s omgaan met de ziekte van Sever.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »