• Lorem ipsum

Hielpijn bij volwassenen

4 Oct 2021

Hielpijn bij volwassenen

Hielpijn is een vervelende kwaal die je kan belemmeren in je dagelijkse bezigheden. Hielpijn komt voor bij kinderen, maar zeker ook bij volwassenen. Weten wat hielpijn bij volwassen veroorzaakt en wat je ertegen kunt doen? Lees dan snel verder.

Wat veroorzaakt hielpijn bij volwassenen?

De meest voorkomende oorzaak van hielpijn bij volwassenen is hielspoor. Meer dan 10% van alle volwassenen heeft er wel eens last van gehad. Hielspoor komt vaak voor bij volwassenen, aangezien je hielkussen minder dempend vetweefsel bevat naarmate je ouder wordt. Hierdoor raakt je hiel sneller overbelast en kan er een ontsteking ontstaan die zorgt voor een stekende pijn. De meeste volwassenen zijn gemiddeld tussen de 40 en 60 jaar oud wanneer ze ermee te maken krijgen. Daarbij is het zo dat vrouwen er gemiddeld vaker last van hebben dan mannen. Ook zijn er andere veelvoorkomende oorzaken zoals snelle gewichtstoename en het hebben van een afwijking aan de voet.

Wat zijn de belangrijkste symptomen?

De belangrijkste symptomen van hielpijn/hielspoor zijn een felle, scherpe pijn en stijfheid onder de hiel. Deze pijn is met name aanwezig wanneer je voor een langere tijd hebt gezeten of gelegen, of juist voor een langere tijd hebt gestaan.

Hoe kun je de hielpijn bij volwassenen verlichten?

Om de pijn te verlichten, is het zeker aan te raden om gebruik te maken van Oscon softgels. Dit zijn natuurlijke voedingssupplementen die bijdragen aan het herstel en verlichten van pijn. Daarbij is het ook goed om dagelijksrek- en strek oefeningen doen tegen de hielpijn. Tevens is belangrijk om genoeg Vitamine E binnen te krijgen tijdens je herstelperiode.

Meer weten?

Herken je de symptomen? Dan ben je vast benieuwd naar de antwoorden op de 5 meest gestelde vragen over hielpijn. Ook weten of je nog kunt sporten met hielpijn? Wacht niet en lees direct verder. Verder nog specifieke vragen? Via onze live chat beantwoorden we die graag!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »