• Lorem ipsum

Oefeningen tegen hielpijn

15 Sep 2021
door Groeipijnspecialist.nl

Oefeningen tegen hielpijn

De klachten van hielpijn komen helaas bij veel kinderen, volwassen en sporters voor. We begrijpen maar al te goed dat je hier niet lang mee rond wilt blijven lopen. Gelukkig zijn er verschillende oefeningen die je kunt doen om de pijn te verlichten. Met deze blog willen we je een leidraad geven om hiermee aan de slag te gaan. Lees daarom nu snel verder.

Zelf hielpijn behandelen

Nu horen we je denken: wat kan ik dan zelf doen tegen de hielpijn? Om te beginnen is het van belang dat je de hiel rust geeft door het niet verder te belasten. Zet sporten daarom bijvoorbeeld op een laag pitje. Ook kun je gebruik maken van de voedingssupplementen van Oscon, die verlichting bieden en helpen bij een beter herstel. Daarnaast raden we zeker aan om rek en strek oefeningen en kracht oefeningen te doen om de pijn tegen te gaan.

Rek- en strek oefeningen

De bekendste oefeningen om hielpijn tegen te gaan zijn rek- en strekoefeningen. Voor het beste resultaat is het goed om de oefeningen minimaal 2 keer per dag uit te voeren. Onderstaand geven we een aantal voorbeelden:

Oefening 1: Ga met je tenen op de rand van een traptrede staan en laat je hak langzaam naar beneden zakken. Houdt dit vervolgens enkele seconden vast en breng je voet daarna weer omhoog. Herhaal dit 10 keer.

Oefening 2: Ga zitten en pak met je hand de tenen van de betreffende voet vast. Trek de tenen vervolgens naar je toe. Houdt dit vervolgens enkele seconden vast en breng de voet daarna weer in de normale stand. Herhaal dit 10 keer.

Krachtoefeningen

Ook is het goed om krachtoefeningen te doen om zo de spieren en pezen te verstevigen. Voor het beste resultaat is het goed om de oefeningen minimaal 1 keer per dag uit te voeren. Onderstaand geven we een aantal voorbeelden:

Oefening 1: Ga op een handdoek staan en probeer met je tenen de handdoek naar je toe trekken.

Oefening 2: Ga zitten en rol een golf- of tennisbal onder de betreffende voet heen en weer. Vaak wordt de peesplaat hierdoor gestimuleerd.

Meer weten?

We hopen je met bovenstaande informatie de houvast gegeven te hebben waar je naar zocht. Twijfel niet en ga er vandaag nog aan de slag! Benieuwd naar meertips tegen hielpijn? Lees dan vooral verder. 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »