• Lorem ipsum

De 5 meest voorkomende oorzaken van hielpijn

4 Oct 2021
door Groeipijnspecialist.nl

De 5 meest voorkomende oorzaken van hielpijn

Hielpijn is een vervelende klacht dat voorkomt bij velen. Zo zien we het terug bij zowel kinderen, volwassenen en sporters. Maar wat zijn nou de oorzaken van hielpijn? We zetten de 5 meest voorkomende oorzaken voor je op een rij. Lees snel verder.

Overbelasting

Allereerst is het zo dat wanneer je jezelf op korte termijn te veel inspant en je voeten daardoor onder een té grote druk staan, er een sterke pijn in de hiel kan ontstaan.Te lang staan of overmatig sporten kan bijvoorbeeld voor overbelasting zorgen. 

Snelle gewichtstoename

Ook snelle gewichtstoename kan leiden tot hielpijn. Dit komt doordat je lichaam niet gewend is aan het extra gewicht dat er in korte tijd bij is gekomen, waardoor de druk op de voeten zeer wordt vergroot. Zo is hielpijn ook een veelvoorkomende klacht bij zwangere vrouwen.

Afwijking aan de voet

Tevens is het mogelijk dat je een al bestaande afwijking aan de voet hebt. Wanneer we spreken van een bestaande afwijking, kun je denken aan een platvoet en holvoet. Het spier- en steunweefsel in de voetbodem is dan niet goed ontwikkeld. In dit geval is het aan te raden om een bezoek te brengen aan een podoloog. 

Hielspoor

Hielspoor komt regelmatig voor bij volwassenen tussen de 40 en 60 jaar oud. Bij hielspoor is er sprake van verkalking van de aanhechting van de hielplaat. Hierdoor kan de peesplaat gaan ontsteken en ontstaat er een vervelende pijn. 

De ziekte van Sever

Tot slot is de ziekte van Sever een veel voorkomende oorzaak van hielpijn bij kinderen. Kinderen zijn volop in de groei en in combinatie met veel sporten kan dat ervoor zorgen dat spieren en pezen rondom de hiel enorm onder druk komen te staan en pijn veroorzaken.

Meer informatie?

We hopen je met deze blog te hebben voorzien van de nodige informatie over de oorzaken. Echter, we begrijpen dat je nu hoogstwaarschijnlijk ook meer wilt weten over hoe je de pijn kunt verlichten en de beste tips tegen hielpijn. Lees daarom snel onze verdereblogs over hielpijn! Daarna toch nog een specifieke vraag? Twijfel niet en stel deze in onze chat.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »