• Lorem ipsum

Sporten met hielpijn, kan dat?

28 Sep 2021
door Groeipijnspecialist.nl

Sporten met hielpijn, kan dat?

Hielpijn is een pijnlijke aandoening die voor verschillende belemmeringen in het dagelijks leven kan zorgen. Zo wordt sporten ook lastiger, maar is het niet nodig om hier tijdens je herstel helemaal mee te stoppen. Lees snel verder om te weten in welke mate dit nog mogelijk en verantwoord is.

Blijf binnen de pijngrens en neem rust momenten

Wanneer je blijft sporten is het zeer belangrijk om te luisteren naar je pijngrens en daar niet voorbij te gaan. Het is daarom ook goed om regelmatig rust te nemen tijdens het sporten en in ieder geval op de momenten wanneer je hier behoefte aan hebt. Doe je dat niet, dan zal de pijn verergeren. Wanneer je merkt dat de pijn minder wordt, kun je de rustmomenten geleidelijk aan weer afbouwen.

Oefeningen doen

Ook is het verstandig om voor en na het sporten een aantal rek- en strekoefeningen te doen tegen de hielpijn en krachtoefeningen om de spieren en pezen te verstevigen. Benieuwd naar een aantal voorbeelden? Lees dan onze blog over oefeningen tegen hielpijn.

Verlichting van de pijn

Tevens kun je ook gebruik maken van natuurlijke supplementen zoalsOscon softgels. Deze natuurlijke voedingssupplementen bevatten vitamines en antioxidanten die je lichaam helpen bij het herstel en verlichten van pijn. De supplementen worden door vele sporters gebruikt.

Meer weten?

We hopen je van meer informatie te hebben voorzien om verantwoord door te kunnen gaan met sporten. Wil je meer te weten komen over hielpijn? Lees dan onze blog over de 5 veel gestelde vragen over hielpijn en tips tegen hielpijn.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »