• Lorem ipsum

Symptomen hielpijn

14 Sep 2021
door Groeipijnspecialist.nl

Wat zijn de symptomen van hielpijn?

Hielpijn komt vaak voor bij volwassenen, kinderen, en sporters. Lees nu verder om te weten wat de symptomen van hielpijn zijn en hoe je het kunt behandelen.

De symptomen van hielpijn

De belangrijkste symptomen van hielpijn zijn een felle, scherpe pijn en stijfheid onder de hiel. Deze pijn wordt met name ervaren wanneer je voor een langere tijd hebt gezeten of gelegen, of juist voor een langere tijd hebt gestaan. Wanneer je een langere tijd stil zit of ligt, raken de zenuwen en bloedvaten als het ware in een ruststand. Op het moment van opstaan kunnen de zenuwen en bloedvaten gestrest raken en dat veroorzaakt pijn onder de hiel. Mocht je een lange tijd staan, dan kan het zo zijn dat je de zenuwen overbelast. Overbelasting zorgt ook voor pijn onder de hiel. Hielpijn is in veel gevallen niet exact te lokaliseren, gezien je de pijn in de gehele onderkant van de hiel voelt. Daarbij kan hoeveelheid pijn ook per dag verschillen.

Het behandelen van hielpijn

Wat kun je nou tegen hielpijn doen? Hielpijn kan zelf en met de hulp van een fysiotherapeut goed worden behandeld. Allereerst is het vooral belangrijk dat de hiel niet verder overbelast wordt. Hou daarom veel rust. Ook kun je zelf gebruik maken van een natuurlijk  middel tegen hielpijn. De voedingssupplementen van Oscon bieden verlichting en helpen je bij een beter herstel. Tevens kan een afspraak met een fysiotherapeut je verder helpen. Door middel van een lichamelijk onderzoek zal er gekeken worden naar wat de oorzaak van de pijn is. Wanneer de oorzaak duidelijk is, zal de fysiotherapeut een bepaalde behandelwijze kiezen zoals Shockwave Therapie, Dry Needling, of het doen van rekoefeningen.

Meer weten?

Herken je de symptomen? Dan ben je vast benieuwd naar antwoorden op de 5 meest gestelde vragen over hielpijn. Ook meer weten over de tips tegen hielpijn? Wacht niet en lees direct verder.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »