• Lorem ipsum

Tips tegen hielpijn

24 Mei 2021
door Groeipijnspecialist.nl

Iedereen kan last krijgen van hielpijn. Soms duurt het maar even, maar het kan ook een aanblijvende klacht blijven. Zo maakt het dagelijkse bezigheden en avonden enorm vervelend. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de pijn te verlichten en draaglijk te maken. Lees daarom hier onze tips tegen hielpijn.

Tip 1: Neem rust

De makkelijkste en eerste stap die je moet nemen bij last van hielpijn is het nemen van rust. Zoals bij veel soorten pijn aan spieren en gewrichten is het goed om rust te houden. Wanneer de hielpijn begint, overbelast de benen dan niet. Inspanning, sporten of zelfs gewoon lopen kunnen de pijn verergeren. Probeer overbelasting te voorkomen door regelmatig rust te nemen en je hielen te laten herstellen.

Tip 2: Draag goede schoenen

Een ander erg belangrijke tip bij hielpijn is het dragen van de juiste schoenen. Hielpijn ontstaat vaak bij knellende schoenen of harde schokken bij sporten. Ga dus op zoek naar comfortabele schoenen die niet knellen en de hiel zo min mogelijk belasten. Zeker bij sporten is het belangrijk om de juiste schoenen te dragen. Kies daarom voor extra schokdempende schoenen als je regelmatig last hebt van hielpijn na het sporten. Bij sporten zoals jogging, tennis of voetbal kunnen je hielen namelijk behoorlijk wat schokken te verduren krijgen. 

Tip 3: Doe oefeningen

Een andere manier om de hielpijn te verlichten, is door het doen van oefeningen. Door oefeningen te doen die de spieren en pezen in je voeten en kuiten rekken, kun je de hielpijn aanpakken. Bij erge klachten en twijfels over oefeningen kun je altijd naar een fysiotherapeut. Er zijn allerlei oefeningen die kunnen helpen, waarbij je de spieren bij de hiel in de buurt rekt.

Tip 4: Gebruik Oscon voedingssupplementen 

Er zijn verschillende middelen om hielpijn te verlichten, zoals gels of crèmes. Wij hebben zelf ervaren dat deze producten kort helpen, maar dat de pijn vaak toch blijft aanhouden. Een product dat speciaal is ontwikkeld voor hielpijn, maar ook groeipijn, ziekte van Sever en Osgood-Schlatter, is Oscon. Oscon Softgells zijn voedingssupplementen van natuurlijke producten die verlichting en ondersteuning bieden bij hielpijn. 

Door deze tips te combineren hopen we dat je snel minder last hebt van hielpijn. Op zoek naar meer informatie? Lees ook onze andere blogs over hielpijn!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »