• Lorem ipsum

5 veelgestelde vragen over hielpijn

29 Jul 2021
door Groeipijnspecialist.nl

Last van hielpijn? Negeer niet langer je klachten! We hebben de meest gestelde vragen voor je op een rij gezet en beantwoord.

Wat is hielpijn?

We spreken van hielpijn wanneer je klachten ondervindt die zich rondom de hiel bevinden. Dit kan voorkomen bij zowel volwassenen als kinderen, en kunnen hinderen in het doen van dagelijkse bezigheden of sporten.

Wat is de oorzaak van hielpijn?

Er zijn verschillende oorzaken van hielpijn. Veel voorkomende oorzaken van hielpijn zijn:

 Enkele minder voorkomende oorzaken van hielpijn zijn:

  • Reuma.
  • Schade aan het vetkussen van de hiel.
  • Problemen met de achillespees.
  • Inklemming van een zenuw.

Hoe kan hielpijn worden behandeld?

Om hielpijn tegen te gaan kunnen er diverse dingen worden gedaan. De keuze voor de behandeling hangt af van de oorzaak. Voor zowel de ziekte van Sever als hielspoor is rust belangrijk, zodat je de hiel niet verder overbelast. Daarnaast kun je oefeningen doen om de spieren rondom de hiel te strekken. Daarbij raden we aan om gebruik te maken van Oscon softgels. Voor aandoeningen zoals hielpijn heeft Oscon voedingssupplementen ontwikkeld die bijdragen aan het herstel en het verlichten van de pijn.

Kan ik blijven wandelen of sporten met hielpijn?

Bij hielpijn is het belangrijk om de voet niet verder te belasten dan noodzakelijk. Rust is daarom van groot belang. Wanneer de pijn is verminderd, kun je het wandelen van langere afstanden en sporten langzaam weer opbouwen. Vergeet hierbij niet om een goede warming-up te doen van te voren.

Wat gebeurt er als ik mijn hielpijn niet behandel?

Het is van belang dat de klachten niet worden verwaarloosd, aangezien de behandeling ervan in dat geval waarschijnlijk ingrijpender zal zijn en het herstel dan ook langer duurt. Dit wil je uiteraard graag voorkomen.

Meer weten?

Wil je graag nog meer informatie omtrent hielpijn? Bekijk dan ook onze andere blogs over hielpijn. Mocht je daarnaast nog verdere vragen hebben, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen door te mailen naar [email protected]. Wij helpen u graag!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »