• Lorem ipsum

Voetballen met hielpijn, kan dat?

15 Sep 2021
door Groeipijnspecialist.nl

Voetballen met hielpijn, kan dat?

Wanneer je bij deze blog terecht bent gekomen, is de kans groot dat jij of je kind last heeft van hielpijn. Hielpijn is dan ook een veel voorkomende klacht bij kinderen, volwassen en sporters. Wil je weten of het nog wel mogelijk is om de hobby voetballen voort te zetten in de periode van herstel? Lees dan nu verder.

Voetballen met hielpijn

Het belangrijkste symptoom van hielpijn is het hebben van een felle, scherpe pijn onder de hiel. De hielpijn verergert wanneer de onderbenen overbelast worden. Met voetballen belast je de voeten, waardoor de pijn dan ook erg aanwezig is vlak na het voetballen. We raden daarom zeker aan om het tijdelijk rustiger aan te doen om zo het herstel te bevorderen. Het is niet nodig om helemaal te stoppen met bewegen, maar voetballen kan tijdens het herstel beter worden vervangen met een sport waarbij je voeten minder belast zoals fietsen. Wanneer je merkt dat de pijn zo goed als weg is, kun je weer beginnen met voetballen. Ga hierbij alleen niet direct terug in je oude ritme, maar bouw het langzaam weer op.

Verlichting van de hielpijn

Wat kun je, naast het houden van rust, doen tijdens de periode van herstel om de pijn te verlichten? Je kunt gebruik maken van Oscon softgels. Dit zijn natuurlijke voedingssupplementen die bijdragen aan het herstel en verlichten van pijn. Daarbij kun je ook rek- en strek oefeningen doen tegen de hielpijn en krachtoefeningen om de spieren en pezen te verstevigen. 

Meer weten?

Graag meer informatie over het tegengaan van hielpijn? Wacht dan niet en lees dan nu verder over tips tegen hielpijn.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »