• Lorem ipsum

Wat kan ik doen tegen hielpijn?

11 Jun 2021
door Groeipijnspecialist.nl

Hielpijn is een klacht die helaas vaak voorkomt, zowel bij kinderen als bij volwassenen. Sommigen hebben kort wat pijn, maar het kan ook dagen aanhouden. Deze pijn net boven de hak kan je zelfs belemmeren in dagelijkse bezigheden of slaap. Is dit herkenbaar en ben je benieuwd wat je kan doen tegen hielpijn? Lees dan snel verder. 

Voorkom overbelasting bij hielpijn

Bij last van hielpijn is een eerste belangrijke stap altijd het houden van rust. Wij acute pijn is het vooral belangrijk de hiel niet te overbelasten. Dit kan de pijn alleen maar erger maken. Houdt in eerste instantie even rust om aan te kijken of de pijn blijft aanhouden. Inspanning, rennen of gewoon lopen zouden de pijn alleen maar kunnen verergeren. Laat de hielen even herstellen wanneer pijn optreedt. 

Bij regelmatige hielpijn bij bijvoorbeeld sporten of wandelen, is het ook een goed idee om eens te kijken naar je schoenen. Goede schoenen zijn namelijk erg belangrijk en kunnen veel pijn voorkomen. Ga daarom op zoek naar schoenen die niet knellen en die goed zijn in schokken opvangen. Zo voorkom je dat bijvoorbeeld bij sporten de hielen alle schokken absorberen. Voorkom op deze manier overbelasting. 

Gebruik rekoefeningen tegen hielpijn

Een andere manier van pijnverlichting is doen van rekoefeningen voor de hielen. Door het rekken van de spieren rondom de hiel, wordt de doorbloeding beter. Dit kan ervoor zorgen dat de pijn minder wordt of zelfs minder vaak terugkomt. Hierbij is het wel belangrijk om rustig aan te doen en ook hierbij goede schoenen aan te doen. Warm rustig op en rek de spieren in de voeten en onderbenen. Bij vragen of twijfels is het slim om contact op te nemen met een fysiotherapeut. Deze kan helpen met oefeningen om hielpijn te verlichten en te voorkomen. 

Oscon Softgels

Wanneer jelast hebt van hielpijn kan dit je leven negatief beïnvloeden. Oscon kan verlichting bieden voor de pijnklachten. Oscon softgels zijn speciaal gemaakt om klachten te verlichten van hielpijn, groeipijn, de ziekte van Sever en Osgood-Schlatter. Deze natuurlijke voedingssupplementen bevatten vitamines en antioxidanten die je lichaam helpen de pijn te bestrijden. 

Met deze tips tegen hielpijn kun je hopelijk snel herstellen. Wil je toch nog meer informatie over deze aandoening? Lees dan ook onze andere blogs over hielpijn. 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »