• Lorem ipsum

Wie kunnen last hebben van hielpijn?

29 Jul 2021
door Groeipijnspecialist.nl

Hielpijn is een klacht die helaas veel ervaren wordt. Het kan diverse oorzaken hebben en daarom bij verschillende mensen voorkomen. Symptomen zijn met name pijn en stijfheid onder de hiel, vooral bij lang zitten of liggen of juist lang lopen en staan. Er zijn verschillende risicogroepen die kans hebben op het krijgen van hielpijn die we graag voor je uitlichten. 

Hielpijn bij volwassenen

Hielpijn bij volwassenen komt vaak voor. Zeker vanaf 40 of 45 jaar kan hielpijn regelmatig ontstaan. In dit geval is er veelal last van hielspoor. Hielspoor is overbelasting aan de hiel of aangehechte pezen. Hierdoor kan er een ontsteking ontstaan onder de hiel die hielpijn veroorzaakt. Er zijn verschillende mogelijke oorzaken, maar een belangrijke oorzaak is de leeftijd. Vanaf 40 à 45 jaar komt hielspoor meer voor dan bij kinderen. Dit komt onder andere doordat het hielkussen minder dempend vetweefsel heeft en de voeten en pezen vaak stijver worden door leeftijd. Dit is dan ook meestal de oorzaak van hielpijn van volwassenen boven de 45 jaar.

Hielpijn bij kinderen

Naast volwassenen kunnen ook kinderen hielpijn ervaren. Bij kinderen komt de hielpijn over het algemeen niet van hielspoor, maar van de ziekte van Sever. Deze aandoening ontstaat doordat de benen, pezen en spieren van kinderen niet allemaal tegelijk groeien. Bij plotse groei van de benen, kunnen de spieren te kort worden. Dit geeft extra spanning waar de spieren aan de hiel vastzitten, wat door bijvoorbeeld sporten overbelast kan raken. In dit geval kan de ziekte van Sever en dus hielpijn ontstaan. In veel gevallen gaat dit vanzelf over, maar er zijn ook gevallen waarbij het lang aanhoudt en extra verlichting nodig is. 

Hielpijn bij sporters

Een laatste voorbeeld van een risicogroep voor hielpijn is sporters. Sporters van alle leeftijden kunnen hun voeten zwaarder belasten dan andere mensen. Denk hierbij vooral aan sporten waarbij veel wordt gesprongen en druk wordt gezet op de voeten, zoals volleybal en voetbal. Bij dit soort sporten is er grotere kans op blessures, waaronder hielpijn. De aanhechting van het peesblad van de voet aan de hak wordt in dat geval overbelast. Het is hierbij belangrijk om de hiel niet verder te belasten door middel van rust en rekoefeningen. Hielpijn kan worden voorkomen bij sporten door goede schoenen, steunzolen en rekoefeningen vooraf. 

Verlichting van hielpijn

Wanneer jelast hebt van hielpijn kan dit je leven negatief beïnvloeden. Dit geldt voor alle risicogroepen. Gelukkig kan Oscon verlichting bieden voor de pijnklachten. Oscon softgels zijn speciaal gemaakt om klachten te verlichten van hielpijn, groeipijn, de ziekte van Sever en Osgood-Schlatter. Deze natuurlijke voedingssupplementen bevatten vitamines en antioxidanten die je lichaam helpen de pijn te bestrijden. 

Met deze tips tegen hielpijn kun je hopelijk snel herstellen. Wil je toch nog meer informatie over deze aandoening? Lees dan ook onze andere blogs over hielpijn

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »