• Lorem ipsum

Hoe gaan fysio’s met Osgood-Schlatter om?

5 Mar 2021
door Groeipijnspecialist.nl

Wanneer je last hebt van je knieën wordt je vaak doorverwezen naar de fysiotherapeut nadat je de klachten kenbaar hebt gemaakt bij je huisarts. Een behandeling bij de fysiotherapeut kan zeker helpen om de Osgood-Schlatter klachten te verminderen, en je leert om op een verstandige manier met je eigen lichaam om te gaan. 

Osgood-Schlatter behandeling bij fysiotherapeut

Veel fysiotherapeuten zeggen dat je rust moeten nemen bij Osgood-Schlatter klachten. Daarnaast zijn er nog verschillende andere behandelmethodes die fysiotherapeuten kunnen toepassen wanneer je last hebt van Osgood-Schlatter. Wij hebben een aantal voorbeelden van behandelmethodes op een rijtje gezet: 

  • Krachttraining: Door krachttraining worden de spieren rondom de knieschijf versterkt. De fysiotherapeut weet welke oefeningen hier het meeste geschikt voor zijn. Door de spieren te versterken wordt de belasting op het gewricht verminderd en is deze beter beschermd.
  • Manuele therapie: Tijdens manuele therapie worden de pijnlijke spieren en pezen voorzichtig bewogen door de fysiotherapeut. Dankzij manuele therapie kan de mobiliteit, flexibiliteit en kracht van de spieren verbeterd worden. Deze therapie wordt voornamelijk toegepast op gebieden die door jezelf moeilijk te behandelen zijn.
  • Pijnmanagement: Om de pijn te beheersen kan de fysiotherapeut verschillende opties aanbevelen zoals het koelen met ijs, de spieren verwarmen of het dragen van een brace.
  • Functionele training: Tijdens een functionele training beoordeelt de fysiotherapeut je bewegingen en krijg je aangeleerd hoe je de bewegingen kunt verbeteren om zo de belasting op de knie te verminderen.

Wat kun je zelf doen tegen Osgood-Schlatter klachten?

Een behandeling bij de fysiotherapeut tegen Osgood-Schlatter kan erg nuttig zijn, maar het is voor kinderen best een grote opgave om hier naartoe te gaan. Je hebt vaak wekelijks een afspraak met de fysiotherapeut. Dit kan voor kinderen erg vervelend. Zij willen natuurlijk liever buiten spelen of met hun vrienden naar de sport training. Als aanvulling op de behandeling van de fysiotherapeut, kun je het Oscon voedingssupplement proberen. Dit product komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten en inmiddels zijn er al duizenden mensen geholpen dankzij dit supplement. Oscon draag niet alleen bij aan het herstel van Osgood-Schlatter maar biedt ook verlichting bij andere klachten zoals groeipijn of de ziekte van Sever.

Alle artikelen over Osgood-Schlatter zijn hier te lezen!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »