• Lorem ipsum

Last van Osgood-Schlatter?

2 Jun 2021
door Groeipijnspecialist.nl

Wanneer je last hebt van Osgood-Schlatter kan dit erg vervelend zijn. De aandoening zorgt voor een pijnlijke ontsteking op de plek waar de kniepees zich aan het scheenbeen hecht. Osgood-Schlatter komt het vaakst voor bij kinderen die in de groei zijn. Daarnaast kunnen sporten waarbij veel wordt gesprongen en gesprint de klachten uitlokken. Denk bijvoorbeeld aan sporten zoals voetbal, volleybal en basketbal. De bekendste klacht die Osgood-Schlatter kan veroorzaken is pijn onder de knieschijf, die kan verergeren na het sporten. Als kind is het natuurlijk erg vervelend als je last hebt van Osgood-Schlatter en hierdoor niet mee kunt sporten met leeftijdsgenoten. Gelukkig zijn er veel dingen die je zelf kunt doen om de klachten te verminderen.

Wat kun je zelf doen tegen Osgood-Schlatter?

Wanneer je last hebt van Osgood-Schlatter is het ten eerst een goed idee om voldoende rust te nemen om overbelasting van de spieren te voorkomen. Je kunt zeker gewoon door gaan met sporten, maar het is hierbij wel belangrijk om goed naar je eigen lichaam te blijven luisteren. Ook raden wij om je spieren goed te verzorgen na het sporten, dit kun je doen door deze te goed te masseren en te koelen met een ice-pack wanneer je klaar bent met de cooling down van de training. Tot slot kun je de Osgood-Schlatter klachten verminderen door verschillende oefeningen uit te voeren om de spieren rondom de knieschijf te versterken.

Voedingssupplement tegen Osgood-Schlatter

Ben je op zoek naar wat extra ondersteuning tijdens het sporten wanneer je last hebt van Osgood-Schlatter? Dan kun je het Oscon voedingssupplement proberen. Dit natuurlijke voedingssupplement uit de Verenigde Staten wordt wereldwijd al door veel jonge (top)sporters gebruikt.  Het voedingssupplement kan twee keer per dag worden ingenomen om ondersteuning te bieden bij Osgood-Schlatter. Wij leveren het supplement in de gehele Benelux. Bij vragen raden wij aan om even contact met ons op te nemen, wij zullen uw vragen dan zo spoedig mogelijk beantwoorden of lees onze andere blogs over Osgood-Schlatter.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »