• Lorem ipsum

Morbus Osgood Schlatter

17 Nov 2021
door Groeipijnspecialist.nl

Osgood Schlatter wordt door zorgprofessionals ook vaak Morbus Osgood Schlatter genoemd. Deze aandoening kenmerkt zich door lokale pijn en een zichtbare zwelling bij de knieschijf. Deze klachten komen met na voor tijdens of vlak na het sporten. Deze pijn ontstaat doordat herhaaldelijk stress of spanning op de knieschijf zit.

Wie hebben er last van Morbus Osgood Schlatter?

Met name kinderen die in groei en actief sporten kunnen last hebben van Morbus Osgood Schlatter. Doordat de botten en spieren nog niet volledig volgroeid zijn moeten deze extra hard werken om de spieren op de juiste manier te gebruiken. Morbus Osgood Schlatter klachten kunnen langzaam toenemen en spelen vooral op tijdens intensieve sportoefeningen zoals rennen, springen en knielen. Naast de pijn kan er ook een zwelling, warmte en/of roodheid onder de knieschijf optreden. Bij het aanspannen van de bovenbeenspieren of het strekken van de knie kunnen de klachten toenemen.

Morbus Osgood Schlatter klachten verminderen?

Normaal gesproken verdwijnen de klachten vanzelf op het moment dat de groei stopt. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan er in goed overleg met een (sport)arts een Osgood Schlatter operatie in overweging worden genomen. Op het moment dat de klachten worden ervaren, is het belangrijk om de knieschijf goed te koelen na het sporten, en om zelf aan te voelen hoe ernstig de pijnklachten zijn. Zorg er tijdens het sporten ook voor een goede warming-up en cooling-down voor een goed herstel van de spieren. Het is hierbij belangrijk om goed naar je eigen lichaam te blijven luisteren en te stoppen met sporten wanneer de pijn te hevig wordt. Daarnaast kun je bij hevige klachten contact zoeken met een fysiotherapeut of sportarts. Zij kunnen je helpen met oefeningen die de spieren rondom je knieschijf verstevigen. Zo krijg je minder last van Osgood Schlatter én versterk je je spierkracht.

Tot slot, kun je de Oscon voedingssupplementen proberen. Wereldwijd hebben al duizenden mensen baat gehad bij dit voedingssupplement uit de Verenigde Staten. Wij verkopen deze nu exclusief in de Benelux. Heb je vragen over Oscon? Aarzel niet en neem even contact met ons op voor persoonlijk advies.

Meer weten over Osgood-Schlatter? Lees dan ook onze andere blogs over dit onderwerp.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »