• Lorem ipsum

Osteochondrose

15 Oct 2021
door Groeipijnspecialist.nl

Wist je dat Osgood-Schlatter ook wel Osteochrondose wordt genoemd? Deze veel voorkomende aandoening komt het vaakst voor bij kinderen die veel sporten. Osteochrondose komt meestal voor op het moment dat kinderen in de groeispurt zitten. Bij meisjes is dit meestal wanneer ze tussen de acht en dertien jaar oud zijn, jongens zijn meestal tussen de tien en vijftien jaar oud.

Oorzaken van Osteochrondose

Osteochrondose wordt vaak veroorzaakt door overbelasting van de spieren wanneer kinderen in de groei zijn. Wanneer een kind last heeft van Osgood-Schlatter trekken de bovenbeenspieren continu aan de patellapees waardoor er irritaties optreden. Dit betekent eigenlijk dat de bovenbeenspieren in deze fase te kort zijn voor het lichaam dat hard aan het groeien is. Osteochrondose klachten komen het vaakst voor bij kinderen die actief bezig zijn met sporten waarbij veel sprintjes worden getrokken of waarbij veel gesprongen wordt. Denk hierbij aan sporten zoals voetbal, volleybal of basketbal.

Wat kun je doen tegen Osteochrondose

Wanneer je last hebt van Osteochrondose, betekent dit niet dat je hoeft te stoppen met sporten. Je kan prima je sport training voortzetten, maar het wel belangrijk om goed naar je eigen lichaam te blijven luisteren en even te stoppen wanneer je last krijgt van Osteochrondose. Daarnaast is het aan te raden om de spieren goed te koelen na het sporten. Ook kun je het natuurlijke voedingssupplement Oscon gebruiken, dit supplement draagt bij aan het herstel van de spieren en zorgt voor pijnverlichting. Wereldwijd hebben al duizenden mensen baat gehad bij dit product dat wij nu exclusief in de Benelux mogen verkopen.

Meer weten over Osteochrondose of te wel Osgood-Schlatter? Lees dan snel onze andere blogs over dit onderwerp.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »