• Lorem ipsum

Sporten met Osgood-Schlatter, kan dat?

16 Apr 2021
door Groeipijnspecialist.nl

Osgood-Schlatter geeft een pijnlijke ontsteking bij de aanhechting van de kniepees op het scheenbeen. Het komt voornamelijk voor op een leeftijd dat kinderen een groeispurt krijgen. Bij jongens is dit vaak wanneer zij tussen de 10 en 15 jaar oud zijn. Meisjes hebben normaal iets eerder een groeispurt, zij zijn gemiddeld tussen de 8 en 12 jaar oud. Op deze leeftijd zijn kinderen erg beweeglijk, bijvoorbeeld tijdens de gymlessen op school, tijdens het buitenspelen of bij een sportclub. Sporten kan de klachten van Osgood-Schlatter uitlokken, het is daarom zeer belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren en waar nodig je training aan te passen.

Sporten met Osgood-Schlatter: wat adviseren wij?

Het is zeker mogelijk om door te gaan met sporten wanneer je last hebt van Osgood-Schlatter. Het is hierbij wel belangrijk om de training waar nodig aan te passen, en activiteiten die de klachten veroorzaken te vermijden. Activiteiten die klachten kunnen veroorzaken zijn bijvoorbeeld het trekken van sprintjes of springen. Om meer te leren over welke bewegingen klachten veroorzaken is het verstandig om contact op te nemen met een fysiotherapeut. Een fysiotherapeut kan je helpen met oefeningen om je knieschijfpees en bovenbeenspieren te versterken. Door de beenspieren te versterken wordt de belasting op het kniegewricht minder en is deze beter beschermd tegen de schokken die bijvoorbeeld door rennen of springen worden veroorzaakt.

Behalve het doen van speciale oefeningen en het vermijden van activiteiten zoals springen, is het belangrijk om de spieren goed te laten rusten en goed te koelen met een icepack na het sporten. Helaas kan het voor kinderen lastig zijn om de spieren voldoende te laten rusten, zeker als zij meerdere keren per week sporten op school en/of bij hun sportclub. Als aanvulling op het laten rusten van de spieren en eventueel de oefeningen van de fysiotherapeut, kunnen ze het Oscon voedingssupplement proberen. Oscon komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten en geeft verlichting tegen de Osgood-Schlatter klachten. Er zijn inmiddels al meer dan duizend mensen geholpen dankzij Oscon. Het supplement biedt ook verlichting bij klachten die veroorzaakt worden door groeipijn of de ziekte van Sever.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »