• Lorem ipsum

Symptomen Osgood-Schlatter

12 Mar 2021
door Groeipijnspecialist.nl

De ziekte van Osgood-Schlatter is een aandoening waarbij klachten rondom de knie optreden. De aandoening komt voornamelijk voor bij kinderen die in de groei zijn. Osgood-Schlatter wordt veroorzaakt door overbelasting van bepaalde spiergroepen. Osgood-Schlatter komt vaker voor bij jongens dan bij meisjes. Ook zijn er bepaalde sporten die Osgood-Schlatter kunnen triggeren, denk hierbij aan sporten waarbij gesprongen wordt of waarbij er veel gesprint wordt, zoals voetbal of volleybal. 

Osgood-Schlatter herkennen

De aandoening komt het vaakst voor bij jongens in de leeftijdsgroep van acht tot vijftien jaar. De pezen groeien in deze periode minder snel dan de spieren, wat klachten kan veroorzaken. Osgood-Schlatter is te herkennen aan de volgende symptomen:

  • Kenmerkend voor Osgood-Schlatter is een pijnlijke zwelling bij de knobbel op het scheenbeen waar deze zich aan de knieschijfpees vasthecht.
  • De grootste klacht van Osgood-Schlatter is pijn onder de knieschijf die geleidelijk ontstaat. De pijn komt meestal bij één knie voor, maar het kan ook zijn dat er bij allebei de knieën klachten zijn. 
  • De pijn onder de knieschijf treedt in het begin voornamelijk op na het sporten. In een later stadium kunnen kinderen ook last ondervinden tijdens het sporten. De klachten treden dan voornamelijk op tijdens het springen of het trekken van sprintjes.

Wat kun je doen tegen Osgood-Schlatter?

Als je last hebt van Osgood zijn er gelukkig een aantal dingen die je kunt doen om de klachten te verminderen. Wij hebben hiervoor de belangrijkste tips op een rijtje gezet. In eerste instantie wordt vaak aanbevolen om voldoende rust te nemen. Het is voor kinderen erg vervelend om een paar weken op de bank te gaan liggen, terwijl hun vrienden wel buiten aan het sporten zijn. Wanneer een kind last heeft van Osgood-Schlatter is het belangrijk om te waken voor overbelasting. Een kind kan prima mee sporten, maar het is ook belangrijk om goed naar het lichaam te luisteren en uit te rusten wanneer de bewegingen te veel zijn voor het lichaam. Ook is het heel belangrijk om een goede cooling-down te doen na de training zodat de spieren kunnen herstellen.


Om lekker door te blijven sporten ondanks de Osgood-Schlatter kun je de Oscon voedingssupplementen proberen. Over de hele wereld zijn er al duizenden mensen geholpen dankzij dit product. Oscon is bestaat uit een samenstelling van natuurlijke producten die kan bijdragen aan een verlichting van de Osgood-Schlatter klachten. Oscon wordt gebruikt als aanvulling op de dagelijkse voeding. Via onze webshop kunt u Oscon gemakkelijk en veilig online bestellen.

Alle artikelen over Osgood-Schlatter zijn hier te lezen!

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »