• Lorem ipsum

Voetballen met Osgood-Schlatter, kan dat?

23 Apr 2021
door Groeipijnspecialist.nl

Veel Osgood-Schlatter klachten kunnen door bepaalde sportbewegingen worden uitgelokt. Voetbal is een sport waarbij Osgood-Schlatter vaak kan voorkomen bij kinderen die in de groei zijn. Jongens ervaren meestal klachten wanneer ze tussen de 10 en 15 jaar oud zijn. Meisjes zijn vaak iets jonger, tussen 8 en 12 jaar oud. Op deze leeftijd is het natuurlijk erg vervelend om lichamelijke klachten te ervaren, omdat kinderen graag mee willen trainen met hun teamgenoten. Gelukkig is het met een aantal kleine aanpassingen zeker mogelijk om door te gaan met de training.

Wanneer krijg je last van Osgood-Schlatter tijdens het voetballen?

Osgood-Schlatter is te herkennen aan een pijnlijke plek en vaak een zwelling onder de knieholte. Het kan zijn dat de plek warm aanvoelt. Deze zwelling ontstaan het vaakst wanneer kinderen in de groei zijn en de lengte van botten en pezen veranderen. Wanneer kinderen tijdens een groeispurt vaak rennen en springen komt er veel kracht te staan op de knieschijfpees, wat Osgood-Schlatter kan veroorzaken.

Voetbaltraining aanpassen

Wanneer een kind last ondervindt van Osgood-Schlatter tijdens het voetballen, is het belangrijk om de training hierop aan te passen. Hiermee voorkom je dat de klachten erger worden. Probeer tijdens de training bepaalde activiteiten zoals springen of het trekken van sprintjes te beperken. Om de spieren na de training verlichting te geven, is het belangrijk om deze goed te koelen achteraf. Daarnaast is het ook een goed idee om een bezoek te brengen aan een sportfysiotherapeut. Een sportfysiotherapeut kan je oefeningen geven om de aanhechting van de knieschijfpees op de bovenbeenspieren te versterken. 


Wij begrijpen dat het voor kinderen vervelend kan zijn om niet volledig mee te kunnen trainen of om wekelijks de fysiotherapeut te bezoeken. Om deze reden is het Oscon voedingssupplement ontwikkeld. Dit supplement gemaakt van natuurlijke ingrediënten kan voor pijnverlichting zorgen bij Osgood-Schlatter, maar is ook effectief bij klachten veroorzaakt door groeipijn en de ziekte van Sever. Er zijn wereldwijd al duizenden tevreden Oscon gebruikers, wie weet ben jij de volgende.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »