• Lorem ipsum

Alles over de ziekte van Sever

17 Dec 2020
door Groeipijnspecialist.nl

Ziekte van Sever:

De ziekte van Sever is een vervelende aandoening die alledaagse bezigheden kan belemmeren. Het komt vooral voor bij kinderen in de groei en kan sporten, rennen en zelfs lopen pijnlijk maken. Benieuwd naar de oorzaken en symptomen van deze aandoening? Wij vertellen je graag alles over de ziekte van Sever om het te kunnen herkennen en er goed mee om te gaan. 

Wat is de oorzaak van de ziekte van Sever?

Over het algemeen ontstaat de ziekte van Sever meestal bij kinderen die in de groei zijn. In het begin van de tienerjaren kunnen kinderen plots erg snel groeien. De botten groeien op dat moment snel en soms ook sneller dan de spieren. Hierdoor kan er erg veel spanning komen te staan op de kuitspieren. Bij bewegingen zoals rennen en springen kan deze spanning te groot worden, waardoor de groeischijf bij de hiel kan gaan ontsteken. Wanneer deze ontstoken en pijnlijk is, spreekt men van de ziekte van Sever. De aandoening komt dan ook vooral voor bij kinderen tussen de 8 en 13 jaar die veel aan intensieve sporten doen. Sporten zoals voetbal en tennis kunnen namelijk veel druk zetten op de kuitspieren en de ontsteking veroorzaken. De belangrijkste oorzaken zijn dus de groeispurt waardoor kuitspieren kort zijn in combinatie met sporten. 

Symptomen van ziekte van Sever

Om goed met de ziekte van Sever om te gaan, is het belangrijk om de aandoening snel te herkennen. Wanneer het niet wordt herkend en er gewoon door wordt gesport, kan dit namelijk zorgen voor verergering van klachten. Daarom zullen we enkele symptomen bespreken om de ziekte te herkennen. Wanneer deze overeenkomen met de klachten raden we aan de huisarts te raadplegen. De meest voorkomende klacht waaraan de blessure te herkennen is, is hielpijn. Door de ontsteking en irritatie aan de groeischijf waar de achillespees uitkomt, kan er zeurende pijn aan de hiel gevoeld worden. Wanneer de ontsteking ernstig is, kan er op deze plek zelfs een zwelling te zien zijn. Wanneer iemand last heeft van de aandoening gaat men vaak op de tenen lopen om de hiel te ontlasten. Wanneer een kind deze symptomen ervaart, is er de mogelijkheid dat hij of zij last heeft van de ziekte van Sever. 

Verlichten van pijn

De pijn die door de ziekte van Sever wordt veroorzaakt kan dus erg vervelend zijn. Sporten met de ziekte is moeilijk en ook bij alledaagse zaken kan er last worden ervaren. Daarom wil je dat het herstel snel en soepel verloopt. De blessure kan uit zichzelf herstellen, maar dit kan enkele maanden duren. We hebben enkele tips voor een soepel herstel op een rijtje gezet om hierbij te helpen. Ten eerste is het belangrijk dat de kuiten niet overbelast worden. Het is bijvoorbeeld wel mogelijk om te voetballen met de ziekte van Sever, maar dit moet rustig opgebouwd worden. Sport niet verder wanneer de pijn erger wordt, want dit kan het herstel vertragen. In plaats van intensief sporten, is het beter om oefeningen te doen die de spieren rekken.

Als laatste raden we aan om Oscon te gebruiken bij klachten van de ziekte van Sever. Oscon softgels zijn voedingssupplementen van natuurlijke producten. Ze dragen bij aan een beter herstel van de aandoening en helpen met verlichting van pijn. Wij en vele anderen hebben goede ervaringen bij het gebruiken van dit supplement tijdens het herstel en zouden het zeker aanbevelen.

Alle artikelen omtrent de Ziekte van Sever zijn hier te lezen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »