• Lorem ipsum

5 Tips bij ziekte van Sever

18 Dec 2020
door Groeipijnspecialist.nl

Tips bij ziekte van Sever:

Veel kinderen tot 13 jaar hebben last van de ziekte van Sever. Hoewel het vaker voorkomt bij jongens is het ook voor meisjes mogelijk om hier last van te krijgen. Deze trekkende en irritante hielpijn vormt een belemmering voor veel kinderen die graag willen sporten. Ook komen deze klachten vaak voor bij kinderen die (fanatiek) tennissen of voetballen.

In dit artikel willen we jullie graag een aantal tips geven die kunnen helpen bij het fijner leven met hielpijn / de ziekte van Sever. Probeer zo veel mogelijk van deze tips uit om te kijken wat het best bij jou past.

Tip 1 bij ziekte van Sever: Het rekken van de kuitspier

Het rekken van de kuitspier kan ervoor zorgen dat de kuitspier langer wordt. Als de kuitspier langer is trekt deze minder aan de achillespees en je kan daardoor dus minder last krijgen. Er zijn verschillende oefeningen die hierbij kunnen helpen. 

Je kunt je kuit rekken door op de onderste traptrede te gaan staan met je tenen en je hakken naar beneden te laten zakken met bijna gestrekte benen. Een andere mogelijkheid is om als het ware een muur proberen om te duwen. Met een voet blijf je volledig op de grond terwijl je been gestrekt blijft, terwijl je andere been verder naar voren staat. Dit wissel je af.

Extra tip: zorg ervoor dat je altijd rekt terwijl je spieren zijn opgewarmd.

Tip 2 bij ziekte van Sever: Zorg voor goede schoenen

Één van de oorzaken van deze ziekte waar je veel over leest, is het dragen slecht of ongeschikt schoeisel. Het is heel logisch dat (tennis)schoenen van hogere kwaliteit zorgen voor een beter gevoel en een betere stand van de voet. 

Denk je dat je schoeisel de oorzaak kunnen zijn? Ga dan langs bij een sportzaak waar professionals je kunnen voorzien van een goed advies. Even bellen van te voren of deze expertise aanwezig is, is aan te raden.

Tip 3 bij ziekte van Sever: Koelen na belasting

Heb je lekker gesport en heb je wéér moeten stoppen door die vervelende hielpijn? Ga dan niet zitten balen van de situatie. Zorg voor een goede cooling down en koel de pijnlijke plek met ijs. Belangrijk is om het ijs nooit direct op de huid te laten rusten. Altijd een doek tussen je huid en het ijs is aan te raden. Zo is sporten met de ziekte van Sever gewoon mogelijk.

Door de pijnlijke plek goed te koelen na het sporten zorg je ervoor dat de zwelling wat weg kan gaan. Het probleem is hiermee niet opgelost. Wel is het wat aangenamer en heb je minder kans op een kloppend gevoel en mank lopen.

Tip 4 bij ziekte van Sever: Gebruik Oscon!

Er zijn wereldwijd al enorm veel kinderen geholpen met hetvoedingssupplement Oscon. Dit product bestaat al sinds 1981 en is afkomstig uit de Verenigde Staten. Daar zijn al erg veel tevreden gebruikers. Sinds kort is er óók in Nederland een distributeur voor dit mooie product, dat zijn wij!

Zelf zijn we ongeveer 16 jaar geleden voor het eerst metOscon in aanraking gekomen. Een van onze ouders heeft dit vanuit de Verenigde Staten over laten komen om meerdere teamgenoten die last hadden van groeipijn hiermee te helpen. De resultaten waren veelbelovend en er zijn inmiddels ook in Nederland mensen mee geholpen.

Vanuit Nederland nemen we de verspreiding in de hele Benelux op ons. We hebben hier mooie voorraden en kunnen deze in 1 tot 3 werkdagen leveren in Nederland en België. 

Oscon is gemaakt van natuurlijke producten die daarom niet schadelijk zijn om in te nemen. We adviseren om 30 dagen lang 2 keer per dag één softgel te nemen. Één bij het ontbijt en één bij het diner als aanvulling op je dagelijkse eetpatroon. De ingrediënten die hier in zitten bieden wellicht ook voor jou verlichting!

Tip 5 bij ziekte van Sever: Kijk naar de stand van je voeten & benen

Het kan zijn dat kinderen die in de groei zijn last hebben van bijvoorbeeld:

  • platvoeten
  • knikvoeten
  • holvoeten
  • X-benen
  • O-benen
  • maaivoeten

Als je dit hebt hoeft het natuurlijk niet ernstig te zijn, maak je geen zorgen. Wel is het goed om dit door een professional na te laten kijken die hier meer over kan vertellen of bij kan helpen. Uiteindelijk moet je zoveel mogelijk dingen proberen om te kijken wat voor jou goed werkt!

Conclusie: Er zijn een hoop dingen die je kunt proberen om de pijn te verlichten. Probeer de tips en mogelijkheden uit en we wensen je een spoedig herstel toe. Mocht je meer informatie willen, dan kun je verder lezen over de ziekte van Sever

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »