• Lorem ipsum

Voetballen met ziekte van Sever, kan dat?

24 Dec 2020
door Groeipijnspecialist.nl

De ziekte van Sever is een aandoening die vaak voorkomt bij kinderen en tieners die veel sporten. Een herkenbaar symptoom van deze ziekte is zeurende hielpijn. Soms kan deze pijn zo erg zijn dat het dagelijkse bezigheden belemmert en sporten moeilijk maakt. 

Jongens tussen de 10 en 16 jaar oud die voetballen hebben met name vaak last van de ziekte van Sever. Voetbal kan een van de oorzaken zijn en is vervolgens iets dat de pijn kan verergeren. Daarom is een veelgestelde vraag of het mogelijk is om te voetballen met de ziekte van Sever. Wij helpen je graag verder.

Voetbal als oorzaak

Wanneer kuitspieren intensief worden belast bij iemand in de groei kan de ziekte van Sever ontstaan. Tijdens de groeispurt komt er veel druk op de kuitspieren te staan, omdat de botten vaak sneller groeien dan de spieren. De trekkracht van de kuitspieren kan te groot worden waardoor de aanhechting van de achillespees aan het hielbot kan gaan ontsteken. Dit hoeft niet altijd klachten te veroorzaken, maar kan tot hielpijn leiden wanneer de spieren overbelast worden. Sporten zoals voetbal kunnen bijvoorbeeld zorgen voor pijn, omdat er veel wordt gerend en gesprongen. Op deze manier kan een sport als voetbal waarbij veel kracht op de onderbenen komt te staan, de ziekte van Sever bij kinderen veroorzaken. 

Voetballen met de ziekte van Sever

De meeste symptomen van de ziekte van Sever kunnen verergeren wanneer de onderbenen overbelast worden. Het is daarom zeker verstandig om het rustiger aan te doen. Helemaal stoppen met bewegen is niet nodig, maar intensief sporten moet zeker in het begin vermeden worden. Vervang daarom nadat de blessure is opgelopen voetbal tijdelijk voor sporten die minder de kuitspieren belasten. Denk bijvoorbeeld aan zwemmen of fietsen. Op die manier kun je fit blijven en conditie op peil houden zonder de blessure en pijn te verergeren. Hierbij is het belangrijk om te stoppen wanneer het pijn doet aan de hiel. Hoe langer je sport met pijn, hoe langer de klachten zullen aanhouden.

Verlichten van de hielpijn

Natuurlijk willen jonge voetballers zo snel mogelijk weer op het voetbalveld staan. Na lang genoeg rust houden, gaat de ziekte van Sever meestal vanzelf weg. Dit kan helaas wel erg lang duren. Gelukkig zijn er ook enkele manieren om de de pijn te verlichten en het herstel te versnellen. Zo is het belangrijk om regelmatig oefeningen te doen om de kuitspieren te rekken. Zeker voor het sporten is een goede warming-up van belang om de spieren goed op te warmen. Wanneer de hiel toch veel pijn doet na beweging is het slim om deze te koelen met ijs. Doe dit met een doek om het ijs bij pijnlijke hielen. 

Een product dat wij als zeer behulpzaam hebben ervaren bij hielpijn bij voetballende jongeren is Oscon. Twee keer per dag een Oscon softgel innemen kan helpen met het verlichten van de pijn het herstel van de aandoening. Deze voedingssupplementen zijn gemaakt van natuurlijke producten en hebben een veilige samenstelling. Met behulp van deze supplementen en de overige tips kan het voetballen weer rustig opgebouwd worden tijdens het herstel van de ziekte van Sever. 

Alle artikelen omtrent de Ziekte van Sever zijn hier te lezen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »