• Lorem ipsum

Wat is de ziekte van Sever?

17 Dec 2020
door Groeipijnspecialist.nl

Wat is de ziekte van Sever nou precies?

De ziekte van Sever is een aandoening aan de hiel. In de volksmond noemen we dit vaak 'hielpijn'. Andere benamingen zijn: Morbus Sever, Ziekte van Sever Schinz of apofysitis calcanei. Interessant om eens te lezen? Zeker. Nuttig om te onthouden? Niet perse. 

Klachten van de ziekte van Sever ontstaan bij de groeischijf in de hiel die het vaak zwaar te verduren krijgt. Deze is overbelast en kan gloeiend of ontstoken aanvoelen. Andere mensen beschrijven dit meer als een zeurende pijn.

Hoe krijg je de ziekte van Sever?

Er is niet één vaste verklaring voor hoe je de ziekte van Sever oploopt. Bij deze ziekte is de groeischijf geïrriteerd, staat de de achillespees strak of lijkt de kuitspier verkort. Een belangrijke oorzaak hiervan is een groeispurt. Het komt dan ook vaak voor bij kinderen tussen de 6 en 13 jaar. 

Doordat de kuitspier verkort is, trekt deze eigenlijk de hele dag aan de achillespees omhoog. Je zult vaak zien dat kinderen op hun tenen gaan lopen om de pijn te verlichten. Puur omdat dan de afstand tussen de bovenkant van de kuitspier en de achillespees korter is. Dit biedt op zeer korte termijn wat verlichting, echter lost dit het probleem niet op.

Hielpijn 

De meeste mensen noemen die hielpijn. Logisch, want het is een pijn aan de hiel. Het is niet zo dat iedereen die last heeft van hielpijn direct de ziekte van Sever heeft en andersom. Het is wel een van de belangrijke symptomen van de ziekte van Sever

Mensen met hielpijn kunnen bijvoorbeeld ook last hebben van een hielspoor, inklemming van een zenuw, een verkalking, een slijmbeursontsteking, een cyste of nog veel gekkere scenario's. 

Stel dan ook nooit zelf een diagnose. Hier zijn heel veel goed opgeleide professionals voor die er meer over kunnen vertellen. Neem voor het stellen van een diagnose eerst contact op met de huisarts.

Waar moet je rekening mee houden?

Houdt er rekening mee dat je kind erg veel pijn heeft. Dat sporten vervelend is en dat hij/zij hier zo snel mogelijk vanaf wilt.

Wij hebben een artikel geschreven met5 tips bij de ziekte van Sever. Hier staan tips die ervoor kunnen zorgen dat je kind weer sneller deel kan nemen aan activiteiten en zich fijner voelt!

Houd er rekening mee dat het verstandig is om dit niet te onderschatten. Het is iets wat je graag zo snel mogelijk kwijt wilt zijn en ook niet meer terug hoeft te zien.

Zijn er meer mensen die last hebben van de ziekte van Sever?

Zeker! Er zijn meerdere mensen die hier last van hebben. Niet iedereen gaat er mee naar de dokter of plakt er een naam op en dat maakt het ook moeilijk om hier een cijfer neer te zetten. Bij groeipijn weten we bijvoorbeeld dat 20 à 30% van alle kinderen hier last van krijgt. Groeipijn is géén officiële ziekte en hoeft dus niet door een dokter als diagnose gesteld te worden.

Er zijn veel kinderen tussen de 6 en de 13 jaar die hier last van hebben. Het is dus in ieder geval een typische ziekte bij kinderen. Daaruit kunnen we concluderen dat je niet de eerste bent en dat er al veel mensen weer genezen zijn hiervan!

Hoe kom ik er dan weer van af?

Wij hebben zelf zeer goede ervaringen met het productOscon. Een product dat we uit Amerika hebben geïmporteerd nadat onze eigen ervaring en 1.000+ andere gebruikers hierover positief waren.

Oscon is een natuurlijk supplement wat je kan nemen als aanvulling op je dagelijkse eetpatroon. Er zijn veel verhalen beschikbaar van mensen die binnen een week weer helemaal de oude waren.

Als het goed is hebben jullie nu een beter beeld van wat de Ziekte van Sever is. Mocht je verder benieuwd zijn, kun je verder lezen over de ziekte van Sever

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »