• Lorem ipsum

Ziekte van Sever bij kinderen

22 Dec 2020
door Groeipijnspecialist.nl

Hoe krijgen kinderen de ziekte van Sever?

De ziekte van Sever ontstaat veelal bij kinderen in de groei. Botten groeien vaak sneller dan spieren, waardoor de kuitspier erg onder spanning kan komen te staan. Wanneer vervolgens tijdens het sporten veel wordt gerend of gesprongen, kan de trekkracht van de kuitspier te groot worden. Dit zorgt vervolgens voor ontstekingsverschijnselen van de groeischijf. De ziekte komt het vaakst voor bij kinderen tussen de 8 en 13 jaar die veel aan sport doen. Met name sporten waarbij er veel druk op de onderbenen komt te staan zijn een belangrijke veroorzaker. Denk bijvoorbeeld aan voetbal of tennis. Belangrijke veroorzakers zijn dus een groeispurt, korte kuitspieren en intensief sporten. 

Symptomen van ziekte van Sever bij Kinderen

Het is belangrijk om de ziekte van Sever snel te herkennen, zodat er ook goed mee wordt omgegaan. We zullen enkele symptomen bespreken. Wanneer je kind deze symptomen heeft, raden we aan ermee naar de huisarts te gaan. De meest herkenbare klacht bij de ziekte van Sever is hielpijn. Er is sprake van een irritatie van de groeischijf waar de achillespees uitkomt. Dit zorgt ervoor dat de hiel erg pijnlijk kan zijn. Daarnaast kan de ontsteking ook zorgen voor een kleine zwelling bij de hiel. Een kind met deze aandoening gaat vaak op de tenen lopen om de hiel te ontlasten en minder pijn te hebben. Dit is een belangrijk symptoom om op te letten. 

Verlichten van pijn

Het is natuurlijk niet leuk om je kind met pijn te zien. Je wilt dat het herstel zo snel mogelijk verloopt met zo min mogelijk pijn. De blessure herstelt gewoonlijk vanzelf, maar dit kan enkele maanden tot 2 jaar duren. Wij hebben enkele tips bij ziekte van Sever om de pijn te verlichten en soepel te herstellen. Zorg er ten eerste voor dat je kind de blessure niet overbelast. Sporten met de ziekte van Sever is mogelijk, maar met mate. Hierbij is het belangrijk dat het kind stopt wanneer het pijn doet. Daarnaast zijn er enkele oefeningen tegen de ziekte van Sever die helpen de spieren te rekken. 

We raden als laatste om je kind Oscon te laten gebruiken. Oscon supplementen zijn van natuurlijke producten en hebben geen schadelijke samenstelling. Ze dragen bij aan de verlichting van pijn en het herstel van groeipijn, Osgood-Schlatter en de ziekte van Sever. Wij en vele anderen hebben goede ervaringen bij het gebruiken van dit supplement tijdens het herstel.

Alle artikelen omtrent de Ziekte van Sever zijn hier te lezen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »